Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ja Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL vetoavat lentoyhtiö Finnairiin, jotta sen lennoilla tarjoiltaisiin jatkossa suomalaista ruokaa. Järjestöt ovat seuranneet huolestuneina ulkomaisten raaka-aineiden ja elintarvikkeiden käyttöä yhtiön ruokatarjoiluissa. MTK ja SEL ehdottavat, että Finnair tekisi strategisen ja yhteiskuntavastuullisen valinnan ja siirtyisi ulkomaisten pakasteiden sijaan käyttämään ruokatarjoilussa vain tuoreita ja laadukkaita suomalaisia raaka-aineita ja Suomessa valmistettuja elintarvikkeita. Se loisi yhtiölle uuden kilpailuedun ja tukisi Suomen maabrändäystä matkailijoille. Tänä syksynä lentoyhtiö kuitenkin vaihtoi suomalaiset sämpylänsä ulkomaisiin pakasteisiin, minkä takia sämpylöitä Finnairille vuodesta 1979 valmistanut Starfood Finland joutuu sulkemaan leipomonsa Vantaalla. Finnair kommentoi Taloussanomille kotimaisten sämpylöiden laadun olleen liian heikko. Tuote ei vastannut Finnairin mukaan asiakkaiden laatuvaatimuksia. Esimerkiksi KLM tarjoilee lennoillaan ruoka-annoksia, joissa ruuan hollantilainen alkuperä ja tuotantotapa tuodaan esille. Kuluttajat ympäri maailman ovat entistä kiinnostuneempia näistä asioista, sanoo maailmalla paljon matkusteleva MTK:n johtokunnan jäsen, maailman tuottajajärjestö WFO:n naisten puheenjohtaja Kati Partanen. Taloussanomat: Finnair: Sämpylät tulevat nyt Hollannista, koska kotimaiset olivat kehnoja Lue myös:
|
|||