NIKI Luftfahrt GmbH operoi Finnairin Berliinin ja Wienin lentoja helmi-maaliskuussa

Finnair käyttää Air Berlinin itävaltalaisen tytäryhtiön FlyNikin Airbus A319 -konetta ja miehistöä reiteillään Berliiniin ja Wieniin helmi - maaliskuussa. Finnair kertoo Wet Lease -kaluston käytön johtuvan operatiivisista syistä.

FlyNiki (viralliselta nimeltään NIKI Luftfahrt GmbH) operoi Finnairin Helsinki - Berliini -reittiä arkisin 1. helmikuuta ja 25. maaliskuuta välisenä aikana. Helsinki - Wien -reitti siirtyy FlyNikille viikonloppujen osalta aikavälillä 6. helmikuuta - 26. maaliskuuta.

Reittejä lennetään itävaltalaisen yhtiön 150-paikkaisilla Airbus A319 -koneilla. Lentojen miehistö tulee kokonaisuudessasan FlyNikiltä (ns. wet lease -vuokraus).

Vuokrakoneissa ei siten ole mukana Finnairin henkilökuntaa. Samaten lennonaikaista Sky Bistro tai Tax-free -myyntiä ei järjestetä.

Aikataulujen osalta lennot pysyvät ennaltaan eikä asiakkailta vaadita toimenpiteitä. Matkustajat voivat kuitenkin halutessaan siirtää matkaansa yhden kerran ilman kuluja 18. tammikuuta ja 30. huhtikuuta välisenä aikana. Tarjolla on myös uudelleenreititys toisen oneworld-yhtiön lennoilla tai lentolipun takaisinmaksu.

Finnair kertoi joulukuussa 2015 käyttävänsä Wet Lease -kalustoa Euroopan liikenteessään. Nyt ulkoistettavia reittejä on operoinut osittain Finnairin tytäryhtiö Nordic Regional Airlines (Norra, entinen Finnish Commuter Airlines). Sen laivastoa ollaan kuitenkin supistamassa huomattavasti.

FlyNiki on Oneworld-allianssiin kuuluvan Air Berlinin tytäryhtiö. Myös Finnair kuuluu samaan allianssiin. Yhtiöllä on laivastossaan viisi Airbus A319 -konetta (OE-LNA - LNE).

Lue lisää aiheesta: