Norran ATR 72 -konetta häirittiin vihreällä laserilla

Laser_kampanja_2Kankaanpään poliisi tutkii epäiltyä matkustajalentokoneeseen kohdistunutta liikenteen häirintää Satakunnan ja Pirkanmaan rajalla maanantaina 7. marraskuuta kello 19.30. Tampereen aluelennonjohdon kautta poliisille tulleen ilmoituksen mukaan Helsingistä Vaasaan matkalla ollutta Norran ATR 72 -potkuriturbiinilentokonetta osoitettiin vihreällä laserilla.

Nordic Regional Airlinesin eli Norran koneessa oli 31 matkustajaa ja 4 miehistön jäsentä. Laservalo havaittiin lentokoneen ohjaamosta.

ATR oli tapahtumahetkellä noin 6000 metrin korkeudessa. Koneen tarkan sijainnin määrittely tapahtumahetkellä on vielä kesken mutta tapahtumapaikkana on Karvian ja Parkanon välimaasto.

Runway_glare_animLaservaloa on havaintojen perusteella osoitettu tien varteen pysäköidystä henkilöautosta. Tapahtumapaikka on todennäköisesti valtatie 3, kantatie 23 tai seututie 274.

Poliisi muistuttaa että laserosoittimet vaikeuttavat lentäjän keskittymistä ja voivat aiheuttaa näköhäiriöitä ja toimintakyvyn osittaisen menetyksen joka voi vakavimmillaan vaarantaa konkreettisesti lentoturvallisuutta.

Asiaan liittyvät havainnot voi toimittaa Kankaanpään poliisille: kankaanpaa.tutkinta@poliisi.fi tai numeroon 0295 449 020.