Norse Atlantic Airways sai lentoluvat Yhdysvaltain liikenneministeriöltä - Oslossa jo kaksi Dreamlineria

Norse_ohilentoYhdysvaltain liikenneministeriö on hyväksynyt Norse Atlantic Airwaysin hakemuksen lennoista Norjasta ja Euroopan unionin alueelta Yhdysvaltoihin. Ensimmäisten kaupallisten lentojen odotetaan käynnistyvän keväällä 2022. Norse Atlantic Airwaysin kohdelistalla on Yhdysvalloissa mm. New York ja Euroopassa lennot käynnistyvät ensin Oslosta, mutta niitä lennetään suunnitelmien mukaan myöhemmin myös Pariisista ja Lontoosta.

Norse_Larsen"Olemme innoissamme Yhdysvaltain liikenneministeriön hyväksynnästä huokeisiin transatlanttisiin lentoihin. Tämä on merkittävä askel Norselle, joka on taas askelta lähempänä lentojen käynnistämistä Euroopan ja Yhdysvaltain välillä", sanoi Norse Atlantic Airwaysin perustaja ja toimitusjohtaja Bjørn Tore Larsen.  

 Norse Atlantic Airways kertoo työllistävänsä Yhdysvalloissa mm. satoja matkustamohenkilökunnan työntekijöitä sekä tekevänsä yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa tavoitteenaan talouskasvu. Transatlanttisia lentoja kohti matkaavalla Norse Atlanticilla on on laaja tuki suunnitelmilleen.

Norse_overfly"Olemme kiitollisia tuesta, jota olemme saaneet yhteiskunnalta sekä ammattiliittojen johdosta. Uskomme transatlanttisen matkailun palaavan, kun saamme jätettyä pandemian taaksemme. Ihmiset haluavat tutustua uusiin kohteisiin, tavata ystäviään ja perheitä. Ympäristöystävälliset Boeing 787 Dreamlinerit tarjoavat houkuttelevia hintoja vapaa-ajan matkustajille sekä kustannustietoisille liikematkustajille", jatkoi Larsen.

Joulukuussa 2021 Norse sai lentotoimintaluvan Norjan ilmailuviranomaiselta ja vastaanotti ensimmäisen Boeing 787-9 Dreamlinerin. Tammikuussa 2022 jo toinen Norsen Dreamliner laskeutui Osloon.

Norse_kohteetTavoitteena on aloittaa lennot 15 Dreamlinerin laivastolla, joista 12 on 787-9 -koneita ja kolme pienempiä 787-8 -koneita. Kaikki lentokoneet on määrä toimittaa Norse Atlantic Airwaysille huhtikuuhun 2022 mennessä.

Kaupallisten lentojen odotetaan käynnistyvän keväällä 2022, kun avauslento Oslosta nousee kohti Yhdysvaltoja.

Lue myös: