Norwegian täyttää 10 vuotta – juhlat UNICEFin hyväksi

Norwegian_TONorwegian Air Shuttle juhlistaa kymmenvuotista taivaltaan halpalentoyhtiönä 1. syyskuuta Oslossa pidettävällä suurkonsertilla, jossa esiintyy Norjan ja Ruotsin ykkösartisteja. Robynin ja Maria Menan tähdittämän konsertin tuoton Norwegian lahjoittaa yhteistyökumppanilleen UNICEFille.

"Toivomme, että Oslon Telenor Arena täyttyy ääriään myöten. Tavoitteena on kerätä yhteistyökumppanillemme UNICEFille ainakin miljoonan Norjan kruunun potti", sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos. Yhtiö on tukenut UNICEFin toimintaa jo vuodesta 2007 alkaen.

Kun Norwegian aloitti toimintansa, se hoiti Braathens-lentoyhtiön syöttöliikennettä. Pääkonttorina oli pieni rakennustyömaaparakki. Edullisia lentoja tarjoava yhtiö lensi Fokker F-50 -koneilla pitkin Norjan länsirannikkoa.

Tänä vuonna Norwegian juhlii kymmenvuotista taivaltaan halpalentoyhtiönä. Se alkoi vuona 2002, kun yhtiö aloitti kotimaan lentotoiminnan Norjassa. Nyt Norwegian lennättää matkustajia 95 kohteeseen ja operoi 238:aa reittiä noin 2 500 hengen ja 65 lentokoneen voimin.

Tammikuussa 2012 Norwegian ilmoitti 222 uuden lentokoneen ostosta. Airbusin ja Boeingin kanssa tehty sopimus kattaa muun muassa sata uutta Boeing 737 MAX8 -konetta ja 22 Next Generation 737-800 -konetta. Lisäksi yhtiö on ilmoittanut kolmen Boeing 787-8 Dreamliner -koneen ostosta ja viiden vuokraamisesta vuoteen 2015 mennessä.