Norwegianin Dreamlinerit vaarassa myöhästyä - Kaukoreitit avataan leasingkoneilla

DreamTour_15Boeing on antanut Norwegianille varoituksen yhtiön tilaamien Boeing 787 Dreamlinereiden mahdollisesta myöhästymisestä. Lennot kaukokohteisiin aloitetaan kuitenkin suunnitellusti vaikka vuokrakalustolla. Boeing on ilmoittanut viivästyksistä myös muille 787-asiakkailleen.

Norjalaisoperaattorin oli määrä vastaanottaa ensimmäinen Dreamliner huhtikuussa ja seuraava kesäkuussa. Norwegian aloittaa leasingsopimusten kartoittamisen saadaksen kaukoliikennekoneita avattaville uusille reiteille. Sopimusten pituudeksi suunnitellaan kolmea kuukautta. Matkalipun ostaneita tiedotetaan heti, kun lennot varmistuvat.

DreamTour_11"Ymmärrän täysin, että matkustajat ovat odottaneet juuri Dreamliner-lentoa ja ovat pettyneet asian saamasta käänteestä. Viiveet johtuvat täysin Norwegianin ulkopuolisista syistä eikä yhtiö voi niihin vaikuttaa," pahoittelee Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

"Varmistamme kuitenkin, että matkustajamme pääsevät New Yorkiin ja Bangokiin mahdollisimman sujuvasti ja mukavasti. Matkustajille tarjotaan myös mahdollisuutta vaihtaa lentopäiviä."

Norwegianin kaksi ensimmäistä Dreamlineria ovat leasingyhtiö ILFC:n omistuksessa.

Viivästys koskee myös englantilaisen Thomson Airwaysin Dreamlinereita. Tavoitteena on lentää niillä myös Suomesta ensi talvena. Thomsonin ensimmäisen 787-koneen piti tulla maaliskuussa.

Dreamlinereiden akkujen kuumentumisista johtuva lentokielto on nyt ollut voimassa kolme viikkoa. Sen pituutta voi nyt vain veikkailla. Jos tyyppihyväksyntäprosessin osia pitää uusia, puhuttaisiin jopa kuukausista.

 

Lue myös:

Eilen tulin viimeksi Norwegianilla Oslosta. He tekevät asiat asiakkaan kannalta asiat niin oikein.