Norwegianin Kjos: Pahimmat kilpailijat tulevat Aasiasta

photo(1)Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos näkee yhtiön pahimpien kilpailijoiden tulevan kaukoliikenteen osalta Aasiasta mutta uskoo kasvavilla markkinoilla riittävän asiakaspotentiaalia kaikille. Aasian valtioiden nostaessa elintasoaan myös alueelta Eurooppaan suuntautuva turismi kasvaa.

"Emme näe, että kilpailemme pohjoismaisten tai muiden eurooppalaisten lentoyhtiöiden kanssa Aasian markkinoilla. Todellinen kilpailu on vasta alkamassa. Siinä vastapelureina ovat aasialaiset lentoyhtiöt. Tähän haasteeseen meidän on oltava valmiina vastaamaan", sanoo toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

Viime sunnuntaina Norwegianin ensimmäinen Dreamliner-lentokone laskeutui Oslon Gardemoenin lentokentälle. Moderni kalusto on oleellinen osa yhtiön strategiaa, jolla se aikoo tehdä kaukolennoista kannattavaa liiketoimintaa.

787_norwegian_boeing"Aasian vaikutus tulee olemaan valtava. 15 vuoden sisällä Eurooppaan matkustaa vuosittain 300–400 miljoonaa aasialaista. Puhumme mahdollisuudesta luoda 30–40 miljoonaa uutta työpaikkaa", sanoo Kjos.

Tukeakseen Aasian operaatioitaan Norwegian on perustanut Bangkokiin solmukohdan koneidensa miehistöille.

Kaikkiaan Dreamlinereita toimitetaan kahdeksan, joista kolme tänä vuonna, neljä vuonna 2014 ja yksi vuonna 2015.

Norwegianin Helsinki-Vantaan solmukohta avaa myös suomalaisille matkustajille kätevän mahdollisuuden kaukolento-jatkoyhteyksiin Tukholmasta ja Oslosta New Yorkiin, Bangkokiin tai Fort Lauderdaleen.