Norwegianin lentäjille oma ammattiyhdistys Suomeen

NorwegianVastaperustettu Norwegian Air Shuttle Pilots’ Association Finland NASPA ry edustaa Norwegianin Air Shuttlen Suomesta lentäviä liikennelentäjiä. NASPA on läheisessä yhteistyössä suomalaisia liikennelentäjiä edustavan Suomen Lentäjäliitto FPA:n kanssa ja hakee akavalaisen ammattijärjestö Yksityisalojen Esimiehet ja Asiantuntijat YTY:n jäsenyyttä.

Norwegian Air Shuttlella lentää Suomesta käsin noin 60 lentäjää. Yhtiön tarkoituksena on hajottaa pohjoismaiden toiminnat erillisiksi yhtiöiksi.  Koska Norwegian Air Shuttle ei hyväksy lentäjiensä aktiivista osallistumista ammattiyhdistystoimintaan, vasta perustetun yhdistyksen hallituksessa on aluksi FPA:n jäsenjärjestöjen liikennelentäjiä sekä YTY:n lakimies.

NASPA:n tavoitteena on toimiva keskusteluyhteys Norwegian Air Shuttlen kanssa. Yhteistyö työnantajan ja työntekijöiden kesken ja sen kautta saavutettu luottamus ovat avaintekijöitä lentoyhtiön menestyksen tiellä. Pelko työpaikan menetyksestä puolestaan on keskusteluyhteyden este.

 

Tukea muiden maiden lentäjille

NASPA osoittaa täyden tukensa Norwegian Air Shuttlen norjalaisten ja ruotsalaisten lentäjien neuvotteluille työnantajan kanssa. Työnantajan harrastama provosoiva lentäjien palkkaustietojen esittely julkisuudessa ei auta lukkiutuneessa tilanteessa. Sen sijaan NASPA toivoo työnantajan etsivän ratkaisuja yhdessä työntekijöiden kanssa.

Norwegianin Air Shuttlen liikennelentäjät ovat vahvasti sitoutuneita lentoyhtiönsä menestykseen ja haluavat antaa täyden panoksensa työnantajansa sekä asiakkaiden parhaaksi.