Norwegianin matkustajamäärä kasvoi jälleen syyskuussa

NorwegianNorwegian (NAS) kuljetti syyskuussa yli 1,9 miljoonaa matkustajaa, mikä on 17 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Yhtiön kasvu jatkuu ja se on nostamassa kapasiteettiaan ottamalla käyttöön uusia koneita, perustamalla solmukohtia Pohjoismaiden ulkopuolelle ja avaamalla uusia reittejä Euroopan, Skandinavian, Pohjois-Amerikan sekä Aasian välille.

Yhtiön palveluja käytti 1 920 329 matkustajaa eli 272 627 henkeä (17 prosenttia) enemmän kuin syyskuussa 2012. Tarjottujen henkilökilometrien (ASK) osuus kasvoi 33 prosenttia ja myytyjen henkilökilometrien (RPK) osuus 30 prosenttia. Käyttöaste oli 78,3 prosenttia, mikä on 1,7 prosenttiyksikköä vähemmän kuin viime syyskuussa.


Huomattavaa kansainvälistä kasvua

Liikennelukuihin vaikuttaa vahva kapasiteetin kasvu, uusien koneiden käyttöönotto, solmukohtien perustaminen Pohjoismaiden ulkopuolelle sekä useiden uusien reittien avaaminen Euroopassa ja pitkän matkan lentojen lanseeraus Skandinavian, Pohjois-Amerikan ja Aasian välille. Lisäksi lennetyt etäisyydet ovat pidempiä kuin ennen.

"Olen iloinen siitä, että yhä useampi matkustaja valitsee meidät lentoyhtiökseen. Käyttöasteemme pysyy tasaisen korkeana vahvasta kapasiteettikasvusta huolimatta. Kun aloitamme toiminnan uusilla markkinoilla, teemme brändiämme tunnetuksi tarjoamalla tietoisesti erittäin edullisia lentohintoja", sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

"Näin houkuttelemme asiakkaiksi matkustajia, jotka eivät aiemmin ole koneillamme lentäneet. Tiedämme, että uusilla koneillamme matkustavat ja lennonaikaisia palveluitamme kokeilleet matkustajat ovat taipuvaisia käyttämään Norwegiania uudestaan".

Norwegian lensi elokuussa 99,6 prosenttia suunnitelluista lennoistaan ja näistä 89,3 prosenttia lähti aikataulun mukaisesti.