Patriassa jälleen yt-neuvottelut - Nyt Aerostructures-liiketoiminnassa

Patria_flagsPatrian Aerostructures-liiketoiminnassa aloitetaan koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut Jämsän Hallin ja Tampereen toimipisteissä. Syynä ovat tuotannolliset ja taloudelliset syyt. Edelliset koko Patrian henkilöstöä koskeneet yt-neuvottelut päättyivät lokakuussa 2017.

Patrian mukaan pitkään jatkuneiden hankkeiden toimitusmäärät ovat edelleen laskeneet, ja projektitoimitusten työkuorma on jakaantunut epätasaisesti. Yhtiössä harkitaan myös lähiajan myyntinäkymän aiheuttamaa tarvetta organisoida työtä uudelleen.

5. maaliskuuta käynnistyneet yhteistoimintaneuvottelut voivat johtaa enintään 25 henkilön lomauttamiseen tai irtisanomiseen.

Patriassa on käyty vuoden 2017 aikana useammat yt-neuvottelut. Lokakuussa 2017 päättyneet yt-neuvottelut johtivat koko konsernissa 101 työtehtävän loppumiseen. Niitä edelsivät yhteistoimintaneuvottelut Patria Aviationissa sekä Patria Helicopters AB:ssa.

Patria on kansainvälinen puolustus-, turvallisuus- ja ilmailualan elinkaaren tukipalvelujen ja teknologiaratkaisujen tuottaja. Se keskittyy tarjoamaan ilmailu- ja sotilasasiakkailleen näiden kaluston käytettävyyttä ja suorituskyvyn jatkuvaa kehittämistä. Tavoitteena on laajentaa elinkaarentukipalveluita eri puolustussektoreilla. Suuntana ovat kansainväliset toiminnot.

Konsernissa toimii 2 800 ammattilaista. Aerostructures-liiketoiminta suunnittelee ja valmistaa vaativia komposiittisia lentokone- ja avaruusrakenteita. Liiketoiminta työllistää noin 130 henkilöä Jämsän Hallissa ja Tampereella.

Lue myös: