Pegasuksen 737 suistui kiitotieltä Turkissa - päätyi mereen viettävälle rinteelle (video)

pegasus_harrkikoskinen_flyfinlandPegasus Airlinesin Boeing 737-800 -matkustajakone (TC-CPF) suistui kiitotieltä Trabzon International -lentoasemalla (LTCG) Turkissa 13. tammikuuta. Kone pysähtyi mereen jyrkästi viettävälle rinteelle. Boeing evakuoitiin onnistuneesti ja kukaan ei ilmeisesti edes loukkaantunut.

Turkkilaisen Pegasus Airlines -halpalentoyhtiön kone oli myöhään lauantai-iltana laskeutunut kotimaanlennolta PC 8622 Ankarasta Trabzoniin kun se ajautui ulos kiitotieltä 11/29. Tapahtumahetkellä sää oli sateinen.

Kone oli aivan laskukiidon loppuvaiheissa kiitotiellä 11 ja suistui jyrkästi kaartaen ulos sen vasemmalle puolelle.

Lentokenttä on Mustanmeren rannan suuntainen ja sen toinen pää on pengerryksellä. Boeing päätyi sen mereen viettävälle rinteelle (kuva tweetissä jutun lopussa).

Hankalasta nokka alaspäin -asennosta huolimatta kaikki 162 matkustajaa ja kuusi miehistön jäsentä evakuoitiin onnistuneesti. Koneen vaurioista ei ole vielä tietoa mutta ilmeistä on, että ne ovat merkittävät. Kenttä suljettiin pelastustöiden takia.

Pegaus Airlines on perustettu 1990. Sillä on noin 80 matkustajakonetta. Kalustossa on Boeing 737-800 sekä Airbus A320-200 ja A320neo -koneita. Yhtiö on lentänyt lomalentoja Suomesta ainakin Porista. T.T.

Jos tweetti ei näy, katso se tästä.