Peräänajo kiitotiellä: Sudanin Antonov-kuljetuskoneet törmäsivät Khartumissa (video)

AN26net_SAFSudanin ilmavoimien Antonov An-26 ja An-32 -kujetuskoneet ovat törmänneet Khartumin lentoasemalla. Vaikuttaa siltä että An-32 törmäsi takaapäin kiitotiellä samaan aikaan olleeseen An-26-koneeseen. Koneet vaurioituivat pahoin ja kansainvälisen median mukaan kahdeksan ihmistä joutui sairaalahoitoon.

Sekä Antonov An-26 (otsikkokuvassa Venäjän ilmavoimien kone) ja An-32 ovat alunperin Neuvostoliitosta kotoisin olevia kahdella potkurturbiinimoottorilla varustettuja kuljetuskoneita. Nykyisin Antonov toimii Ukrainassa.

Konetyypit ovat hyvin samanlaiset, mutta An-32:ssa on suuremmat moottorit, jotka mahdollistavat korkealla merenpinnasta kuumissa olosuhteissa tehtävät operaatiot.

Onnettomuudesta Twitterissä julkaistulla videolla (upotettuna jutun alla) An-26 etenee Khartumin lentokentän (HSSS) kiitotiellä 18, kun An-32 tulee takaapäin suuremmalla nopeudella ja törmää siihen.

Vielä ei ole tietoa olivatko koneet lennon laskeutumis- tai nousuvaiheessa, mutta porrastuksissa on joka tapauksessa päässyt syntymään paha virhe. T.T.