Pori päätti lentoliikenteen hankinnasta - reittilentoja Helsinki-Vantaalle ja Tukholmaan

Nextjet_Saab340_1Porin kaupunginvaltuusto päätti kokouksessaan 27. helmikuuta, että VisitPori Oy oikeutetaan tekemään sopimuksen lentoliikenteen markkinoinnista ja yhteistyöstä Neftjetin kanssa. Lennot Porin ja Helsinki-Vantaan sekä Porin ja Tukholman Arlandan välillä on määrä aloittaa huhtikuussa 2017.

Kaupunginvaltuuston päätös syntyi äänestyksen jälkeen tuloksella 60-5. Sen mukaan VisitPori Oy oikeutetaan tekemään Nextjet Sverige AB:n kanssa vähintään 5 vuoden määräaikaisen sopimuksen lentoliikenteen markkinoinnista ja muusta yhteistyöstä kaupunginhallituksen hyväksymien periaatteiden mukaisesti.

Yhteistyösopimus tuodaan ennen sen hyväksymistä vielä kaupunginhallituksen käsiteltäväksi.

Kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti kaupunginvaltuusto hyväksyi vuoden 2017 talousarvioon 950 000 euron suuruisen lisämäärärahan VisitPori Oy:lle varatun määrärahan korottamiseksi. Lisämäärärahan kattamiseksi käytetään lisätuloa osakkeiden myynnistä.
 
EFPO_terminaali_1Lisäksi kaupunginvaltuusto hyväksyi edellä esitetyn lentoliikenteen markkinointisuunnitelman siten, että lentoliikenteen markkinointiin varataan VisitPori Oy:n käyttöön vuoden 2018 talousarvioon 1 450 000 euron suuruinen määräraha ja vuoden 2019 talousarvioon 675 000 euron suuruinen määräraha.
 
Nextjet Sverige AB:n on määrä aloittaa liikennöinti Porista maanantaina 24. huhtikuuta 2017. Lennot on määrä operoida 33-paikkaisella Saab 340 -potkuriturbiinikoneella.
 
Arkipäivisin Helsinkiin lennetään kolme edestakaista vuoroa ja Tukholmaan kaksi edestakaista vuoroa. Lisäksi sunnuntaisin lennetään Porista molempiin kohteisiin yksi edestakainen vuoro.
 
Mikäli lentoliikenteen kysyntä kehittyy suotuisasti, voidaan koneen päiväohjelmaan lisätä vielä yksi edestakainen vuoro joko Helsinkiin tai Tukholmaan kysynnän mukaisesti.


Aikataulut on suunniteltu siten, että vaihtoyhteys sekä Euroopan että Aasian lennoille Helsinki-Vantaalta on mahdollisimman sujuvaa. Lisäksi matkustajilla on käytettävissään kaikki Tukholman Arlandan yhteydet.

Sopimus lentoliikenteen jatkamisesta on hyvä uutinen myös Suomen Ilmailuopistolle, joka kouluttaa ammattilentäjiä Porissa. Mikäli lentoliikenne ei olisi jatkunut oli olemassa vaara, että koko kentän ylläpitokustannukset olisivat kaatuneet ilmailuopiston niskaan.

Lue myös: