Puolustusvoimat ja Patria sopivat sotilasilmailun järjestelmien elinkaaripalveluiden kumppanuudesta

Patria_HN_huolto_1Puolustusvoimat ja Patria Aviation Oy ovat allekirjoittaneet sotilasilmailun järjestelmien elinkaaripalveluja koskevan strategisen kumppanuussopimuksen.

Sopimuksella täsmennetään osapuolten välillä jo vuosikymmenten ajan jatkuneen yhteistoiminnan toimintatapoja ja ehtoja sekä vahvistetaan strategisen kumppanuuden asemaa kaikissa olosuhteissa.

Kumppanuussopimus kattaa puolustusvoimien sotilasilmailun lentokalustoon ja järjestelmiin liittyviä elinjakson tukipalveluja, muun muassa Ilmavoimien F/A-18 Hornet -hävittäjiin ja maavoimien NH90-kuljetushelikoptereihin ja näiden järjestelmiin liittyen.

Lentokaluston ja niihin liittyvien järjestelmien suorituskyvyn ylläpitäminen edellyttää puolustusvoimien ja teollisuuden yhteistyötä. Ilmavoimien ja Patrian yhteistyöllä on Suomeen rakennettu lentokaluston ylläpitokonsepti, joka on kustannustehokkaampi kuin mitä tukeutuminen kunkin koneen valmistajaan tai myyjään olisi tarjonnut.

Nyt allekirjoitettu sopimus selkeyttää kummankin osapuolen rooleja ja mahdollistaa tiiviin yhteistyön sekä nykykaluston ylläpidossa että tuleviin materiaalihankkeisiin valmistauduttaessa.

Sopimus on puitesopimus, jolla kuvataan jo vakiintunut liiketoimintatapa sekä todetaan liikesuhteen olevan puolustushallinnon kumppanuus-osastrategian mukaista strategista kumppanuutta.

Sopimus kattaa merkittävän osan niistä lentokalustoon liittyvistä töistä, joita tehdään Patrian Jämsän, Tikkakosken, Tampereen, Linnavuoren, Pirkkalan ja Utin toimipisteissä.