Purjekone laskeutui metsään lähellä Jämin kenttää - ohjaaja loukkaantui

discus_wikimedia_orcaJämijärven lentopaikalta hinauksessa ilmaan noussut purjelentokone teki pakkolaskun metsään pian startin jälkeen, kertoo Satakunnan Kansa. Ohjaaja loukkaantui turmassa, joka sattui torstaina 4. heinäkuuta kello 11 maissa. Lentoposti.fi:n tietojen mukaan kyseessä oli vakioluokan Schempp-Hirth Discus -kone.

Discus (yllä arkistokuvassa) oli noussut ilmaan Jämiltä. Se oli tekemässä pakko- tai maastolaskua rypsipellolle lähellä Jämijärven rantaa kun se syystä tai toisesta ajatui liian matalalle metsän yllä. Ohjaaja loukkaantui onnettomuudessa ja kuljetettiin sairaalaan.

Purjekoneet tekevät rutiininomaisesti maastolaskuja pelloille kun nostavat ilmavirtaukset loppuvat koneen ollessa vielä reitillä. Yleensä näissä tapauksissa kuljetusperävaunu tuodaan paikalle ja purjekone kuljetetaan takaisin kotikentälleen.

Jämin tapauksen yksityiskohdat ovat vielä tarkentumassa, mutta onnettomuus tapahtui vain parisen kilometriä kentältä. Siksi on mahdollista että takana on muutakin kuin nostavien ilmavirtausten puuttuminen.

Koska Discus on vakioluokan kilpailukäyttöön soveltuva purjekone, kyseessä ei ollut myöskään koulutuksessa olevan oppilaan lento. T.T.

Uutinen päivittynyt 17.40: lisätty tieto konetyypistä.

Satakunnan Kansan uutinen