Pyhtään lentopaikkaa koskeva kaavavalitus kaatui hallinto-oikeudessa

FB_IMG_1610032409270Itä-Suomen hallinto-oikeus on hylännyt Kymenlaakson maakuntakaavaa 2040 koskevat valitukset. Pyhtäällä valitukset koskivat lentopaikan ja kirkonkylän lentoliikenne- ja työpaikka-alueita. Valittajat pitivät kaavaa näiltä osin lainvastaisena riittämättömien ja puutteellisten selvitysten vuoksi.

Itä-Suomen hallinto-oikeuden mukaan Kymenlaakson maakuntakaava 2040 ei ole syntynyt virheellisessä järjestyksessä eikä ole muutoinkaan esitetyllä tavalla lainvastainen, joten hallinto-oikeus hylkäsi valitukset.

”Itä-Suomen hallinto-oikeuden päätös mahdollistaa lentotoiminnan ja Helsinki-East Aerodromen kehittämisen suunnitellulla tavalla. Päätös on myös linjassa muista lentopaikkaa koskeneista valituksista saatujen ratkaisujen kanssa”, toteaa Pyhtään kunnanjohtaja Jouni Eho.

Viimeksi vuodenvaihteessa korkein hallinto-oikeus hylkäsi Pyhtään lentopaikan ympäristölupaa koskeneen valituslupahakemuksen. Tähän mennessä kaikki Pyhtään lentopaikkaa koskevat valitukset ovat kaatuneet. Lentokenttäoperaattori Redstone Aero toteaa, että lentokentällä on erittäin vahva kuntalaisten ja päättäjien tuki.

Lue myös: