Pyhtään lentokentän ympäristölupa sai lainvoiman - KHO:n päätös vahvistaa lentopaikan tulevaisuutta

FB_IMG_1610032409270Korkein hallinto-oikeus hylkäsi Pyhtään lentokentän ympäristölupaan kohdistuneet valitukset. KHO:n päätös vahvistaa Helsinki-East Aerodromen aseman tulevaisuuden lentokenttänä. 

Pyhtään lentokentän ympäristölupa on nyt lähes 3,5 vuotta kestäneen prosessin jälkeen ylimmän oikeusasteen vahvistama.

Korkein hallinto-oikeus hylkäsi 31.12.2020 Pyhtään lentokentän ympäristölupaa koskevan valituslupahakemuksen. Korkein hallinto-oikeus ei siten anna ratkaisua valitukseen 

Ympäristöluvasta tuli kaksi valitusta. Niistä Traficomin valitus koski viranomaisten välisen toimivaltasuhteen selkeyttämistä. Toisen valituksen tehnyt Jaana Yrjölä asianosaisineen kyseenalaisti valituksessaan laajasti lentokentän toiminnan.

KHO:n päätös vahvistaa Helsinki-East Aerodromen aseman tulevaisuuden lentokenttänä.

”Lainvoimainen ympäristölupa on erinomainen uutinen ja tärkeä askel pitkässä prosessissa. Valitusprosessit ovat tuskaisen pitkiä ja ovat haitanneet hanketta merkittävästi. Jotain kuvaa tilanteesta antaa se, että Kotkan ympäristölautakunta myönsi luvan jo vuonna 2017 ja nyt 2021 kahden valituskierroksen jälkeen, reilun kolmen vuoden päästä lupa on lainvoimainen", kommentoi ratkaisua Pyhtään kunnanjohtaja Jouni Eho.