Rajavartiolaitos tänään 95 vuotta

Raja_logo_1Rajavartiolaitoksen perustamisesta tulee kuluneeksi tänä vuonna 95 vuotta ja vuosipäivää vietetään 21. maaliskuuta 2014. Rajavartiolaitos huolehtii mm. lentoasemilla tapahtuvasta ulkorajaliikenteestä sekä suorittaa valvontalentoja ja meripelastustehtäviä.

Vuosipäivänään Rajavartiolaitos palkitsee ansioituneita työntekijöitään sekä myöntää kymmeniä ylennyksiä eri yksiköissä.

Raja_bordercontrolRajavartiolaitos valvoo Suomen 3940 kilometrin pituista rajaa ja huolehtii myös rajatarkastuksista useilla lentokentillä. Kaikkiaan Rajavartiolaitoksella on reilut 2700 työntekijää, kuusi vartiolaivaa, 12 helikopteria ja kaksi lentokonetta sekä useita toimipisteitä.

Suurimmalla rajatarkastuspaikalla Helsinki-Vantaan lentoasemalla kävi vuonna 2013 yli 15 miljoonaa matkustajaa, joista yli neljä miljoonaa (4 136 933) ylitti Schengenin ulkorajan ja asioi näin ollen Helsingin rajatarkastusosaston virkamiesten kanssa.

Raja_Dornier_ilmassa_1Rajavartiolaitos tekee yhteystyötä myös mm. Euroopan unionin rajaturvallisuusvirasto Frontexin kanssa ja suomalaisilla on ollut useita tehtäviä ulkomailla. Viimeksi Rajavartiolaitoksen Dornier-valvontalentokone oli valvontatehtävissä Välimerellä lokakuussa 2013. Valvontakone on osallistunut myös useisiin päästönvalvontaoperaatioihin Suomessa ja Euroopassa.

Rajavartiolaitoksen ylennykset 21.3.2014

Lue myös: