Rikollisryhmä salakuljetti Cessna-pienlentokoneella kokaiinia ulkomailta Hyvinkään lentopaikalle

Screenshot_20240422_192219Rikollisryhmän epäillään salakuljettaneen Suomeen huumausaineita, joita on levitetty pääkaupunkiseudulla ja Jyväskylässä vuoden 2023 aikana. Kuljetukseen on käytetty Cessna 210 Centurion -pienlentokonetta ja toimituspaikka on ollut Hyvinkää. Esitutkinta asiassa on valmistunut ja se etenee syyteharkintaan huhtikuun loppupuolella.

Esitutkinnan aikana on selvinnyt, että kansainvälisen järjestäytyneen huumausaineorganisaation jäsenet ovat salakuljettaneet huumausaineita Suomeen muun muassa Unkarin kautta. Suomessa toimivan järjestäytyneen rikollisorganisaation jäsenten epäillään puolestaan vastaanottaneen, säilyttäneen ja levittäneen huumausaineita Suomessa. 

"Osa epäillyistä on kuulunut poliisin tietojen mukaan Outlaws MC -järjestöön. Esitutkinnan mukaan varsinaisen huumausaine-erän varastointi ja hallinnointi tapahtui Jyväskylässä, josta huumausaineita jaettiin pienemmissä erissä pääasiassa pääkaupunkiseudulle, toteaa tutkinnanjohtaja", sanoi rikoskomisario Marko Heinonen Keskusrikospoliisista. 

"Pienlentokone laskeutui Hyvinkään lentokentälle lokakuussa 2023 ja sitä kuljettaneita henkilöitä epäillään 20 kilon kokaiinierän salakuljettamisesta", jatkoi Heinonen.

Poliisi julkisti kuvan Cessna 210 Centurion -pienlentokoneesta (HA-SKA), joka on pysäköitynä Hyvinkään lentopaikalle syksyllä 2023. Kyseinen lentokone on Unkarin ilma-alusrekisterissä. 

Outlaws MC on kansainvälinen rikollisjärjestö ja yksi vanhimmista Hells Angelsin ja Bandidoksen kanssa. Outlaws MC:n oman kertoman mukaan perustettu vuonna 1935 Yhdysvalloissa, Illinoisin osavaltiossa. Järjestö on levittäytynyt maailmanlaajuisesti ja sillä on yli 300 osastoa.

Poliisi_pukuEsitutkinnan aikana poliisi on vanginnut 12 henkilöä, joista 7 on esitutkinnan valmistuessa edelleen vangittuina. Rikoksesta epäillyt henkilöt ovat Suomen, Ison-Britannian, Ruotsin, Viron, Yhdysvaltojen ja Unkarin kansalaisia.

Poliisi takavarikoi järjestäytyneen rikollisryhmän hallusta 76,6 kg amfetamiinia, 7 kg marihuanaa ja 15 kg kokaiinia, sekä 190150 euroa käteistä rahaa. Kokaiinin salakuljettajiksi epäillään kolmea henkilöä. 

Samainen koneyksilö on takavarikoitu Irlannin Dublinin Westonin lentokentällä huumekuljetusten takia joulukuussa 2023. Koneesta löytyi tuolloin noin 60 kg heroiinia.