Ruotsalainen Heliair laajentaa toimintaansa Suomeen

Heliair_1Heliair Sweden AB laajentaa toimintaansa Suomeen ja aloittaa lentotyön tarjoamisen Hämeenlinnassa. Perustettavan Heliair Finlandin tavoitteena on aloittaa lentotyötoiminta vuoden 2017 alussa jo olemassa olevalla Airbus Helicopters H120- ja H125-helikopterikalustolla.
Heliair Finland tuo Ruotsalaisen Heliair Swedenin lentopalveluvalikoiman sellaisenaan tarjolle Suomeen. Yritys toimii Heliair Sweden AB:n lentotyöluvan SE.AOC.0135 alaisuudessa.

Heliairilla on käytössään yhdeksän helikopterin laivasto, jota operoidaan lennoilla Swedcopter-radiokutsulla. Suomeen tuodaan ympäristöystävällisiä, mahdollisimman vähämeluisia ja erittäin toiminta- ja säävarmoja Airbus Helicopters (Eurocopter) H120- ja H125-helikoptereita. Yhtiöllä on käytössään Ruotsissa myös omat polttoainejakelu- ja huolto-organisaatiot.

"Heliair Finlandin Tavoitteenamme on työllistää useita lentäjiä ja maa-ja huoltohenkilöstöä vuoteen 2020 mennessä sekä saavuttaa yli miljoonan euron liikevaihto", avaa Heliair Finlandin operatiivinen johtaja Jukkapekka Tiainen.

Helikopteriyrityksen palveluita ovat mm. energiayhtiöille tarjottavat siirtoverkkojen tarkastus- ja kuvauslennot, sähkölinjojen helikopterisahaukset sekä myrskytuhoraivaukset sähkölinjoilta. Palveluvalikoimassa on myös sähkölinjojen ja tuulivoimaloiden painepesuja helikopterista käsin.

Yhtiö ensiesittelee Skandinaviassa uuden sotilasteknologiaan perustuvan yhdistetyn lämpö- ja videokameran. Sen tarkkuudella ja tehokkuudella verkostoviat voidaan havaita entistä helpommin ja aiemmin.  Kamera mahdollistaa myös erityyppisiä energiaverkkojen valvonta- ja tarkastuslentoja vuodenajasta riippumatta kustannustehokkaasti ja entistä korkeammalta vähentäen samalla meluhaittoja.

"Keväällä 2017 on myös valmius aloittaa metsäpalojen sammutuspäivystys esimerkiksi Puolustusvoimien ampuma-alueiden lähellä. Helikopterilla ja lämpökameralla voidaan myös tarkistaa alueet kytöpalojen varalta ja ennalta ehkäistä metsäpalot", kertoo Tiainen

Yhtiön käytössä on samanlaisia tuhannen litran vetoisia Bambi-Bucket -sammutussäiliöitä, kuin Suomen Rajavartiolaitoksen Vartiolentolaivueellakin. Heliair Sweden on toiminut jo vuosien ajan yhteistyössä Ruotsin puolustusvoimien materiaalilaitos FMV:n kanssa.

Heliair_2Tulevaisuudessa Heliair Finlandin palveluvalikoima laajenee kattamaan telemastojen pystytykset sekä muut helikopterilla tehtävät nostotyöt. Niihin käytetään Bell B205 UH1-H Huey -kopteria, joka voi nostaa rahtikoukullaan 1750 kg:n kuorman.

Palvelutarjontaan kuuluvat myös laajat ilmakuvauspalvelut tv-yhtiöille ja elokuvatuotantoihin. Ne suoritetaan CINEFLEX Elite -kuvauskalustolla. Ruotsalaisyhtiö on kuvannut Yle:n kanssa materiaalia mm. Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhliin.

Muita suosittuja palveluita ovat VIP-kuljetukset, joita on jälleen tarjolla mm. Jyväskylän MM-rallissa. Heliair Finlandin Tiainen on Jyväskylässä lentoja tarjonneen Event Helicoptersin toimitusjohtaja.