Suomalaistaustainen Tommy Myllymäki on Ruotsin tunnetuimpia kokkeja ja toimii mm. kahden tukholmalaisravintolan, Richen ja Sturehofin, luovana johtajana. Tommy Myllymäki tunnetaan selkeästä, kunkin kauden mukaisesta ruuasta, jossa maku ja tuoreet raaka-aineet ovat pääasia. Hän on myös hiljattain julkaissut uuden Sallad-keittokirjan.
”On ollut mahtavaa tehdä yhteistyötä Finnairin kanssa. Ilmassa tarjottavaan ruokaan liittyy joitakin rajoituksia, mutta myös paljon mahdollisuuksia. Minulle on tärkeää, että ruoka on puhdasta, selkeää ja aina kauden mukaisesta – yksinkertaisesti siis hyvää ruokaa ja hyviä makuja”, sanoo Tommy Myllymäki. Helmikuusta lähtien tarjoiltavaan menuun kuuluu muun muassa graavattua lohta kurkun, kukkakaalin ja piparjuuren kera, maa-artisokkakeittoa sekä häränposkea, juuriselleriä ja lehtikaalia. Yhteistyö Tommy Myllymäen kanssa on jatkoa Finnairin vuonna 2013 aloittamalle Signature Chef -ohjelmalle, jossa huippukokit suunnittelevat Helsingistä lähtevien kaukolentojen business-luokan menut. Finnair on tehnyt yhteistyötä myös kiinalaisen huippukokin ja Master Chef -tuomarin Steven Liun kanssa Kiinasta Suomeen tulevilla lennoilla sekä Hongkongissa FINDS-ravintolaa pitävän Jaakko Sorsan kanssa Hongkongista Helsinkiin tulevilla lennoilla.
|
|||