Ruotsin puolustusvoimat ja Patria sopimukseen NH90-helikoptereiden tukipalveluista

Patria_NH_SWEPatria Helicopters AB ja Ruotsin puolustusvoimat ovat allekirjoittaneet sopimuksen NH90-helikoptereiden tukipalveluista. Sopimus varaosatoimituksista on arvoltaan noin 9,1 miljoonaa euroa. Patria on lähiaikoina voittanut myös useita NH90-ylläpitosopimuksia myös Suomen puolustusvoimilta.

Patria_NH90_SwePatria sai syksyllä 2013 virallisen aseman NH Industriesin Pohjolan huoltokeskuksena tarjoten palveluita Suomen, Ruotsin ja Norjan NH90-kalustolle. Tarjontaan kuuluu varaosatoimistusten lisäksi huolto- ja ylläpitopalveluja Pohjolan NH90-asiakkaille.

 ”Patria Helicopters on erittäin ilahtunut voidessaan tarjota palveluita paikallisesti kahdelle suurelle asiakkaalle koko helikopteri-kaluston käyttöiän ajan. Olemma valmiita pitkään yhteistyöhön”, kommentoi Patria Helicoptersin johtaja Jouni Majuri.

Sopimukset tarjoavat suuren mahdollisuuden laajentaa Patrian olemassa olevia NH90-kykyjä. Tämä vahvistaa asemaamme alueen johtavana helikoptereiden ylläpitopalveluiden tarjoajana”, sanoi Patria Aviationin johtaja Lassi Matikainen.

Patria-Aviationin-johtaja-Lassi-MatikainenPatria Helicopters AB on NH90-koptereiden lisäksi hyväksytty AgustaWestland, Airbus Helicopters ja Bell -helikoptereiden huolto-organisaatio. Yhtiö on osa Patria-konsernia, joka on arvostettu puolustus-, turva- ja ilmailuteollisuuden elinkaaripalveluiden ja teknologisten ratkaisuiden tuottaja.

Lue myös: