Saab ja Boeing jatkosopimukseen 787 Dreamliner -laajarunkokoneohjelman ovivalmistuksesta

Saab_dreamliner_ovetSaab  ja Boeing ovat solmineet jatkosopimuksen erilaisten rahti- ja kulkuovien valmistamisesta Boeing 787 Dreamliner -laajarunkokoneisiin. Sopimus on jatkoa olemassa olevalle vuonna 2004 solmitulle alkuperäiselle Dreamliner-ohjelman sopimukselle.

Saab Aerostructures on valmistanut Linköpingissä kolmea eri ovityyppiä Dreamliner-koneisiin vuonna 2004 solmitusta sopimuksesta lähtien. Sopimus kattaa kaikkiaan seitsemän kehittynyttä ja hiilikuitukomposiittivalmisteista ovea järjestelmineen per lentokone. Nyt sopimus saa siis jatkoa.

ZA001_1st_FLTSopimuskauden alusta lähtien Saab on toimittanut yli 1100 osakokonaisuutta Boeingin 787 Dreamliner-ohjelmaan. Boeing oli elokuuhun 2023 mennessä valmistanut jo 1077 Dreamliner -laajarunkokonetta. Konetyyppi esiteltiin Everettissä 8. heinäkuuta 2007.

”Jatkamme Boeingin kumppanina menestyksekkäässä 787-ohjelmassa, joka on yksi maailman myydyimmistä laajarunkokoneohjelmista. Sopimus vahvistaa hyvää ja pitkäkestoista suhdettamme Boeingin kanssa sekä vahvistaa yhteistyötämme niin kaupallisissa lentorakenteissa kuin T-7A -suihkuharjoituskoneen kanssa", sanoi Saab Aeronauticsin johtaja Lars Tossman.

Saabilla on pitkä kokemus suurten lentokonerakenteiden toimittamisestai siviili- ja sotilaspuolen lentokoneohjelmiin. Saab on valmistanut pitkän historiansa aikana yli 5500 lentokonetta siviili- ja sotilasilmailun markkinoille.