SAS palauttaa yhteyden Helsinki-Vantaalta Osloon - lentoja talvikaudella kuusi viikkovuoroa

SAS_A320_1Skandinaavinen lentoyhtiö SAS yhdistää Helsinki-Vantaan Star Alliancen lentoliikenteen solmukohtaan Osloon jälleen IATA-talviaikataulukaudella. Yhteys palautuu usean vuoden tauon jälkeen ja luvassa on kuusi viikkovuoroa.

SAS aloittaa suorat lennot Helsinki-Vantaan ja Oslon välillä 29. lokakuuta 2023. Talviaikataulukauden ajan eli maaliskuun 2024 lopulle saakka luvassa on kuusi viikkovuoroa. Lennot operoidaan SAS:n A32S/A320neo -koneilla.

Kyseessä on SAS:n kolmas reitti Helsinki-Vantaalta, kun yhtiö lentää myös Tukholman Arlandaan ja Kööpenhaminaan. Näiden lisäksi SAS lentää päivittäin Vaasan ja Turun lentoasemilta Tukholman Arlandaan.

SAS on lentänyt edellisen kerran Oslon ja Helsinki-Vantaan välillä joitakin viikkovuoroja maaliskuuhun 2020. saakka. Vuonna 2009 SAS:n omistama suomalainen lentoyhtiö Blue1 lensi kaikkiaan neljä päivittäistä lentoa Helsinki-Vantaan ja Oslon välillä. Tuolloin Oslossa yöpyvä kone toi aamun ensimmäiset matkustajat Helsinki-Vantaalle jo ennen seitsemää.