SAS:n A330-koneen siipi vaurioitui yhteentörmäyksessä Newarkissa

SAS Airbus A330SAS:n Airbus A330- ja United Expressin Embraer 145-kone osuivat yhteen rullaustiellä New Yorkin Newarkin lentokentällä keskiviikkoiltana.

SAS:n lento SK908 (LN-RKO Sigrid Viking) oli lähdössä Newarkista Terminaalista B paluulennolle Osloon, kun se rullauksen aikana osui United Expressjetin Nashvilleen lähdössä olevaan UA4226:een.

SAS:n Airbus A330-300-koneen siivenkärki osui United expressin Embraerin pyrstöön rullauksen aikana. Molemmat koneet olivat rullaamassa kohti kiitotien 22R odotuspaikkaa. United Express Embraer 145Yhteentörmäyksen jälkeen SAS:n kone rullasi takaisin terminaaliin ja Unitedin pahemmin vaurioitunut Embraer hinattiin seisontapaikalle.

SAS:n koneessa oli 253 matkustajaa ja United Expressjetissä 31 matkustajaa. Viranomaisten mukaan kukaan ei loukkaantunut törmäyksessä.

Törmäyksen aikaaNewark_aerodrome_Chartn sää Newarkissa oli hyvä mutta pimeys oli jo laskeutunut. Koneiden kerrotaan osuneen toisiinsa, kun SAS:n Airbus oli kääntymässä Embraerin takaa oikealle. Airbus A330-koneen siivenkärkiväli on 60,3 metriä.

Törmäys tapahtui noin kello 1930 paikallista aikaa New Yorkissa. SK908:n lähtöaika oli kello 1900. Tapahtuma aiheutti noin puolentunnin viiveitä lentoliikenteelle Newarkissa ja tilanne palautui normaaliksi puoli yhdentoista aikaan illalla.

Yhdysvaltain ilmailuviranomainen FAA tutkii tapausta.