Singapore rajoittaa VTL-rokotekäytävämatkailua - Finnair keskeytti lipunmyynnin kohteeseen

FinnairA350tailSingaporen terveysministeriö ilmoitti 22. joulukuuta kiristävänsä maahantulomääräyksiä omikronvirusmuunnoksen leviämisen estämiseksi. Käytännössä se rajoittaa Suomeakin koskeva VTL-rokotuskäytävän (Vaccinated Travel Lane) käyttöä. Finnair on keskeyttänyt uusien VTL-rokotekäytävän mukaisten lentolippujen myynnin Singaporeen 20. tammikuuta 2022 saakka. Jo aiemmin lippunsa hankkineet voivat kuitenkin edelleen matkustaa Singaporeen.

Singapore otti VTL-rokotekäytävän (Vaccinated Travel Lane) käyttöön Suomen ja Singaporen välillä 29. marraskuuta 2021 kello 23.59. Tuolloin matkailijoilta poistui myös karanteenivaatimus. Määräyksiä kiristettiin kuitenkin 23. joulukuuta 2021 alkaen.

Singaporen terveysministeriön päätökselle omikron-tapausten seurauksena VTL-rokotekäytäviä pitkin saapuvien matkustajien määrää rajoitetaan. VTL-lennoille ei saa tehdä uusia varauksia 23.12.2021-20.1.2022 välisenä aikana. Matkustajat, joilla on jo tehty varaus voivat matkustaa aiempien ehtojen mukaisesti.

Maahansaapumisen yhteydessä VTL-käytäviä käyttäviltä otetaan koronavirustesti, jonka lisäksi matkustajien tulee ottaa itsenäisesti antigeenitesti tulopäivän jälkeisenä päivänä sekä neljäntenä, viidentenä ja kuudentena päivänä. Tulokset on raportoitava viranomaiselle. Lisäksi kolmantena ja seitsemäntenä päivänä koronavirustesti tehdään valvotusti testikeskuksessa.

VTL-keskeytyksen lisäksi Singapore rajoittaa 20. tammikuuta 2022 alkaen tilapäisesti VTL-lipunmyyntiä edelleen. Singaporen siviili-ilmailuviranomainen rapottaa lippujen myyntiä 50 prosentilla aiemmin mahdollisesta määrästä.

Omikronvirusmuunnosta on havaittu jo yli 110 eri valtiossa pääosin Afrikassa ja Euroopassa. Singaporen terveysviranomaisten mukaan maassa oli 25. joulukuuta 546 vahvistettua omikrontapausta.  Niistä 443 tuli maahan rajojen ulkopuolelta ja 103 oli paikallisia tapauksia.

Finnair kertoo sulkeneensa lipunmyynnin Singaporen lennoilleen ajalle 22.12.2021-20.1.2022. Asiakkaat, joilla on olemassa oleva varaus, voivat kuitenkin matkustaa. Lentovaraukset Singaporen kautta muihin kohteisiin ovat myös edelleen mahdollisia, edellyttäen että  jatkolentoja koskevat edellytykset täyttyvät.

Finnair lentää Singaporeen neljän viikkovuoron verran ja kesäaikataulukaudella 2022 Finnairin tavoite on lentää Singaporeen päivittäin. Kaikki Finnairin lennot toteutetaan VTL-lentoina. Suomalaisyhtiö muistuttaa, että matkustaja on itse vastuussa ajankohtaisten kohdemaata ja mahdollista kauttakulkumaata koskevien matkustusrajoitteiden selvittämisestä.

Lue myös: