Sir Richard Branson laskeutui Tikkakoskelle

branson_virgingalacticLentoyhtiömaailman ehkä värikkäin hahmo Sir Richard Branson vierailee parhaillaan Suomessa. Hän esitelmöi Jyväskylässä järjestettävässä Nordic Business Forum -seminaarissa. Bransonin Cessna Citation -business jet laskeutui Tikkakosken kentälle kahden maissa iltapäivällä. Hänen esityksensä on kello 17.15 ja Bransonin odotetaan poistuvan Suomesta vielä tänä iltana.

Vuonna 1950 syntynyt Richard Branson aloitti levybusineksessa Virgin Records -yhtiöllä mutta laajensi yritysimperiuminsa 1984 myös lentoliikenteeseen. Virgin Atlantic on saanut jatkoa avaruuslentoja tarjoavasta Virgin Galacticista.

Branson on kiinnostunut ilmailusta muutenkin kuin yritysjohtajana. Hänet muistetaan mm. yrityksistä kiertää maapallo kuumailmapallolla.

Hän oli myös sponsoroimassa Steve Fossetin yksilentoa maailman ympäri Scaled Compositesin rakentamalla Virgin Atlanctic Global Flyer -koneella. Sama yhtiö rakentaa avaruuslentoja varten SpaceShip 2 -alukset (kuvassa).

Richard Branson on toiminut Virgin Atlanticin kasvoina ja hänen monet vauhdikkaat markkinointitempauksensa on noteerattu laajasti mediassa. Kuningatar Elisabet aateloi hänet 1999 ja siksi Branson on nyt myös Sir Richard.

Loppuunmyydyn kaksipäiväisen Nordic Business Forum 2012: KASVU -talousseminaarin liput maksoivat 650 ja 895 euroa. Bransonin ohella perjantaina lavalla nähtiin mm. Jyri Häkämies, Jari Sarasvuo ja Esa Saarinen.