Skytrax: Qatar Airways maailman paras - Pohjois-Euroopan parhaana palkittu Finnair sijalla 31

Qatar_Skytrax21Kansainvälinen ilmailualan arviointiorganisaatio Skytrax on julistanut Qatar Airwaysin maailman parhaaksi lentoyhtiöksi vuonna 2021. Kyseessä on jo kuudes kerta, kun qatarilaisyhtiö vie ilmailualan Oscarinakin pidetyn palkinnon. Toiseksi parhaana palkittiin Singapore Airlines ja kolmanneksi ylsi All Nippon Airways. Finnair oli jo totuttuun tapaan Pohjois-Euroopan paras ja kokonaistuloksissa maailman parhaiden listalla sijalla 31.

QA_cabincrew_1”Nimitys maailman parhaaksi lentoyhtiöksi on suuri tunnustus Qatar Airwaysin korkeasta tasosta. Tämän korkeimman kunnianosoituksen voittaminen kuudetta kertaa on huomattava saavutus. Onnittelemme heitä menestyksestä. Vuosittaisessa tutkimuksessamme matkaajat valitsevat, mitä lentoyhtiötä he pitävät parhaana. On selvää, että Qatar Airways on pitänyt yllä sen korkeita innovaation ja palvelun standardeja niin normaaleina kuin myös maailmanlaajuisen pandemian aikana”, kertoo Skytraxin toimitusjohtaja Edward Plaisted.

Skytraxin vuoden 2021 kärkikolmikko pysyi muuttumattomana edelliseen eli vuonna 2019 suoritettuun arviointiin nähden. Kärkikymmenikössä muutoksia sen sijaan tapahtui, kun sieltä putosivat Thai Airways sekä Lufthansa. Niiden tilalle kärkikahinoihin nousivat Japan Airlines sekä Air France, joka harppasi Top 10 -listalle edellisvuoden sijalta 23. Air France oli samalla myös Euroopan paras lentoyhtiö.

Maailman parhaaksi valittu Qatar Airways sai Skytraxin vertailussa palkinnot myös maailman parhaasta business-luokasta, maailman parhaasta business-loungesta, maailman parhaasta business-luokan istuimesta ja maailman parhaasta lennonaikaisesta tarjoilusta sekä Lähi-idän parhaana lentoyhtiönä. Qatar Airways on palkittu maailman parhaana lentoyhtiönä vuosina 2011, 2012, 2015, 2017 ja 2019.

QA_AlBaker_2"Skytrax-palkinto on tunnustus lentoyhtiössä tehdystä kovasta työstä haastavina aikoina. Maailman parhaan lentoyhtiön tunnustus kuudetta kertaa peräkkäin on yhtiöltämme uskomaton saavutus. Takanamme on yksi ilmailun historian vaikeimmista vuosista, ja tämä tunnustus kuvaa osuvasti koko henkilöstömme työtä. Vahvuus, periksiantamattomuus ja sitoutuminen kuvaavat mielestäni Qatar Airways -konsernin toimintaa viime vuonna”, kertoo Qatar Airways -konsernin toimitusjohtaja Akbar Al Baker.

"Haluan kiittää myös uskollisia asiakkaitamme. Emme hylänneet matkustajiamme, kun he tarvitsivat meitä eniten, vaan jatkoimme lentämistä, jotta ihmiset pääsevät koteihinsa ja keskityimme turvallisuuteen, jotta matkustajamme ja henkilöstömme voivat kokea olonsa turvalliseksi", jatkaa Al Baker.

Qatar_Finnair_tails_1Finnair otti jo perinteisesti haltuunsa Pohjois-Euroopan parhaan lentoyhtiön palkinnon. Kilpailijat SAS ja Norwegian jäivät kauas taakse kokonaiskilpailussa eikä Icelandair yltänyt 100 parhaan joukkoon.

Finnair puolestaan paransi sijoitustaan kokonaiskilpailussa maailman parhaiden listauksessa  yhden pykälän ja oli sijalla 31. Koko Euroopan listauksessa Finnair oli sijalla 10.

Maailman parhaan matkustamomiehistön palkinnon sai Singapore Airlines, maailman puhtaimman matkustamon palkinnon vei All Nippon Airways ja mailman paras halpalentoyhtiö oli AirAsia.

World Airline Awards on yksi maailman arvostetuimmista lentoyhtiöiden asiakastyytyväisyyttä mittaavista tutkimuksista. Vuosittain matkaajat ympäri maailman valitsevat voittajat äänestämällä.

Screenshot_2020-07-14 Press releases Qatar AirwaysAsiakastutkimus tehtiin syyskuun 2019 ja heinäkuun 2021 välisenä aikana, jonka myötä tulokset ovat sekoitus pandemian aikaista matkustamista sekä normaaleja matkustusaikoja. Tutkimuksessa mukana olleiden yli 350 lentoyhtiön asiakaspalvelua arvioitiin kokonaisvaltaisesti niin lennon aikana kuin myös lentokentillä.

Tutkimuksen läpinäkyvyys ja maailmanlaajuinen kattavuus nostaa World Airline Awardsin lentoalan parhaimpien ja arvostetuimpien palkintojen joukkoon. Vuodesta 1999 lähtien jaettuja palkintoja pidetään ilmailualan Oscar-pokaaleina.

Skytrax maailman parhaat lentoyhtiöt (suluissa edellisvuoden sijoitus):

 1. Qatar Airways (1.)
 2. Singapore Airlines (2.)
 3. ANA All Nippon Airways (3.)
 4. Emirates (5.)
 5. Japan Airlines (11.)
 6. Cathay Pacific Airways (4.)
 7. EVA Air (6.)
 8. Qantas Airways (8.)
 9. Hainan Airlines (7.)
 10. Air France (23.)
  -------
  11. KLM (19.)
  13. Lufthansa (9.)
  14. Aeroflot (22.)
  17. Turkish Airlines (35.)
  18. Swiss International Air Lines (13.)
  19. British Airways (31.)
  24. Virgin Atlantic (21.)
  27. Austrian Airlines (15.)
  31. Finnair (32.)
  35. Iberia (26.)
  57. Ryanair (58.)
  75. Norwegian (39.)
  62. SAS (65.)
  69. Brussels Airlines (79.)
  77. TAP Portugal (76.)
  96. Wizz Air (105.)

  Lue myös: