Southwestin 737:n nokkateline lävisti laitetilan

southwest_bay_ntsbSouthwest Airlinesin maanantaina onnettomuuteen joutuneen Boeing 737-700 -koneen nokkateline tunkeutui ylös koneen eturunkoon. Se lävisti ohjaamon alapuolisen avioniikkalaitetilan. LaGuardian kentälle New Yorkissa laskeutuneen koneen miehistöstä ja matkustajista yhdeksän loukkaantui lievästi onnettomuudessa ja evakuoinnissa.

Boeing 737-700 N753SW on valmistunut vuonna 1999. Nashvillestä lähtenyt kone lähestyi normaalisti LaGuardian kiitotietä 04. Laskussa nokkateline kuitenkin petti ja kone liukui kipinäpilven ympäröimänä noin 660 metriä asfalttia pitkin.

southwest_ntsb737 pysähtyi ruohoalueen reunaan. Matkustajat evakuoitiin takaliukumäen kautta (etuliuku kuvassa on laukaistu myöhemmässä vaiheessa). LaGuardian liikenne oli tunnin verran kokonaan keskeytyksissä ja onnettomuuskiitotie suljettuna seuraavaan aamuun asti.

NTSB:n on ottanut onnettomuuden tutkittavakseen ja julkaisee tapauksesta täydellisen raportin. Lennontallennuslaitteet on jo siirretty tutkimuslaboratorioon purettaviksi.

 

Lue myös: