Suomeen MM-pronssia moottoroidussa varjoliidossa

SIL_helina_ilmassaAlavutelainen Helina Nieminen sijoittui Egyptissä 26.10-5.11. järjestetyissä moottoroidun varjoliidon MM-kilpailuissa pronssille. Nieminen on saanut aiempaa menestystä varjoliidon puolelta.

"Fiilis on uskomaton. Tavoitteenani oli pärjätä keskitasoisesti, joten pronssimitalin saamista ei voi sanoin kuvailla. Olosuhteet olivat aluksi kovan tuulen vuoksi haastavat, enkä uskonut pärjääväni, vaikka paransinkin loppua kohti selvästi. Mutta toisin kävi ja mitali tuli. Tästä saan uutta virtaa lentämiseen ja lajin jatkamiseen, ja palo on suurempi, kuin koskaan. Toiveenani on saada myös Suomeen samantyyliset kilpailut”, kommentoi Helina Nieminen tunnelmiaan kisan jälkeen.

SIL_Helina_Nieminen Kilpailussa kilpailtiin slalomissa eli "pujottelussa", jossa moottoroiduilla varjoliitimillä kierretään tiettyyn muotoon järjestettyjä ilmatäytteisiä pylväitä tehtävän määräämässä järjestyksessä.

Lisäksi mukana saattaa olla keilojen kaatoa, vesikosketuksia jaloin tai siiven kärjellä sekä tiukkojen silmukoiden tekemistä. Tehtävät vaikeutuvat finaaleja kohti.

Pelkkä nopeus ei riitä voittoon, vaan täytyy myös muistaa lentää radat oikeassa järjestyksessä ja onnistua muissa mainituissa tehtävissä.

 33-vuotias Nieminen edustaa Etelä-Pohjanmaan liitäjiä. Aiempaa menestystä Niemisellä on vapaan varjoliidon puolelta ja häneltä löytyykin vuodelta 2016 suomen ennätyksiä, SM-kulta sekä pohjoismaiden mestaruuskisojen kolmossija. Moottoroidulla varjoliitimellä Nieminen on kilpaillut vähemmän. Nimisen ilmailu-urheilu-ura sai alkunsa laskuvarjourheilusta, jota hän harrastaa edelleen.

Niemisen lisäksi Suomen joukkueeseen kuuluivat Antti Tuutti ja Kalmer Kampus.