Suomen Ilmailuopistolle MPS:n Airbus A320 -lennonharjoittelulaite - opetuskäyttöön vuonna 2022

MPSA320_1Pääosin valtion omistukseen siirtynyt Porissa toimiva Suomen Ilmailuopisto uudistaa koulutusohjelmaansa ja on 4. heinäkuuta 2021 tilannut hollantilaiselta MPS:ltä Airbus A320 FTD -laitteen (Flight Training Device). MPS toimittaa lennonharjoittelulaitteen Poriin loppuvuodesta 2021.

Suomen Ilmailuopisto kehittää ammattilentäjän koulutuspolkua ja on tilannut Airbus A320 -lennonharjoittelulaitteen, jonka avulla koulutettavat lentäjät ovat entistä valmiimpia työskentekemään lentoyhtiössä.

SIO_MPS_kaupatIlmailuopiston tilaama A320 Std.2.0 FTD -lennonharjoittelulaite on sarjan uusinta sukupolvea. Laitteella voidaan simuloida A320ceo ja A320neo -koneita eli myös uusimpia ns. uudelleenmoottoroituja versioita suositusta kapearunkokoneesta.

“Olemme innoissamme saadessamme viimeisintä sukupolvea edustavan A320 FTD -laitteen, joka mahdollistaa Suomen Ilmailuopiston oppilaille parhaan koulutuksen sekä mahdollisimman korkean pätevyden lentäjän uralle", sanoi Suomen Ilmailuopiston johtaja Juha Siivonen.

Lentäjäoppilaat saavat mahdollisuuden harjoitella koulutuksen lisäksi omalla ajallaan myös uudella FTD-laitteella. Nyt tilatussa laitteessa on mahdollisuus ohjelmoida harjoituksia, joissa harjoittelua voidaan toteuttaa oikeanlaisena, mutta ilman opettajaa. Lisäksi laitteessa on mahdollisuus toteuttaa mm. epätavallisten lentotilojen UPRT-harjoituksia (Upset Recovery Training).

A320-lennonharjoittelulaite ulkopuoleltaLoppuvuodesta 2021 Poriin toimitettava koulutuslaite otetaan käyttöön alkuvuodesta 2022.
Uusi lennonharjoittelulaite sijoitetaan nykyisiin Ilmailuopiston tiloihin täydentämään laajaa simulaattori- ja lennonharjoittelulaitetarjontaa.

Käynnissä olevassa hankkeessa nykyinen Embraer Phenomeilla annettava suihkumoottorikoulutus jää historiaan ja tilalle tulee kehittynyt Airbus A320 lennonharjoittelulaitteeseen pohjautuva koulutusmalli.

SIO_kalustoNykyiset kaksi Embraer Phenom 100 -liikesuihkukonetta tulevat jatkossakin säilymään Suomen Ilmailuopiston asiakaskoulutuskäytössä. Lisäksi niillä jatketaan vuonna 2020 aloitettuja liikelentojen operointia.

MPS:n kehittämät lennonharjoittelulaitteet valmistetaan aitoihin Airbus A320 ja Boeing 737 -koneiden ohjaamoihin. Yli 50 MPS:n valmistamaa simuulaattoria on käytössä eri puolilla maailmaa ja ne ovat EASA:n ja FAA:n hyväksymiä.

Ilmailuopistolla on nykyisin käytössä kaksi Embraer Phenom 100 FTD level 2 FNPT II/MCC-, kaksi Diamond DA42 FTD level 2-, Beechcraft King Air 300 Full Flight Simulator sekä Beechcraft King Air 300 FTD ja Eurocopter EC135 FTD level 3 -simulaattorit ja lennonharjoittelulaitteet. MH

Lue myös: