Suomen ja Yhdysvaltain erikoisjoukot yhteisharjoituksessa mm. Etelä-Karjalassa 14.-20.6.

UTJR_erikoisjoukot_1Utin jääkärirykmentti järjestää kahdenvälisen yhteistoimintaharjoituksen Yhdysvaltojen erikoisjoukkojen kanssa 14. – 20. kesäkuuta. Harjoitukseen liittyy NH90- ja MD500-helikoptereita. Suomessa vierailee parhaillaan ainakin Yhdysvaltain merijalkaväen joukkoja.

Kahdenvälinen yhteistoimintaharjoitus järjestetään alueella, jonka reunapisteet ovat Hollola, Heinola, Puumala, Ruokolahti, Kotka ja Porvoo. Harjoitusjoukot majoittuvat maastossa pienissä partiokokoonpanoissa.

Helikopterit sekä sotilaiden käyttämät harjoitusampumatarvikkeet saattavat aiheuttaa äänihaittaa harjoitusalueella kaikkina vuorokauden aikoina. 

UTJR_erikoisjoukot_2Utin jääkärirykmentti on tehnyt harjoitusta varten päätöksen kiinteistöjen tilapäisestä käyttämisestä puolustusvoimien sotilaalliseen harjoitustoimintaan aikavälillä 14.25.6.2021. Päätös koskee Hollola-Porvoo-Kotka-Hamina-Ruokolahti-Puumala-Heinola rajaaman alueen sisäpuolellaolevia harjoituskäyttöön tarvittavia alueita.

Puolustusvoimista harjoitukseen osallistuu ainoastaan palkattua henkilöstöä. Harjoituksen kokonaisvahvuus on yhteensä noin 40 henkeä, josta kansainvälisen joukon osuus on alle 20. 

UTJR_erikoisjoukot_4Ulkomaalaiset sotilaat ovat olleet lähtömaassaan karanteenissa 14 päivää ja heillä on Suomeen saapuessaan voimassa oleva negatiivinen Covid-19-testitulos. Matkustamisen aikana he ovat noudattaneet viranomaisten määrittämiä varotoimenpiteitä.

Harjoitusjoukkojen terveyttä turvataan noudattamalla harjoituksen aikana turvavälejä, käyttämällä maskeja sisätiloissa sekä noudattamalla yleistä hygieniaohjeistusta.

Harjoituksen tavoitteena on kehittää Puolustusvoimien erikoisjoukkojen toimintamenetelmiä, suorituskykyä ja  kansainvälistä yhteistoimintakykyä sekä kotimaan puolustuksen että kansainvälisen sotilaallisen kriisinhallinnan tehtävissä.

Kesäkuussa järjestettävä yhteistoimintaharjoitus on osa Puolustusvoimien vuoden 2021 hyväksyttyä kansainvälistä harjoitustoimintaa. 

Lue myös: