Syyslomat ruuhkauttavat Helsinki-Vantaan lentoasemaa

EFHK_pax_2Koulujen syyslomat näkyvät lisääntyneinä matkustajamäärinä lentoasemalla. Finavia pyytääkin matkustajia varaamaan tavallista enemmän aikaa matkatavaroiden jättöön ja turvatarkastukseen syyslomaviikoilla 9.–26. lokakuuta.

Lentoasemalla on erityisen hyvä tulla ajoissa loppuviikosta torstaista sunnuntaihin, kun lento lähtee aamulla kello 6–8 tai iltapäivällä kello 15–17.

Omaa kiirettään voi helpottaa tuomalla matkatavarat lentokentälle jo edellisenä päivänä sekä varaamalla lähtöpäivälle pysäköintipaikan etukäteen Finavian tuoreesta palvelusta. Lähtöselvitysautomaatteja lentoasemalta löytyy 62 ja palvelutiskejä 76. Viimeisimmän uudistuksen jälkeen uusia helppokäyttöisiä Bag drop -automaatteja on matkustajien käytössä jo 14 kappaletta.

Näiden lisäksi käyttämällä Finavian internetpalvelun Lähden-sivua, saa tiedot ruuhkattomimmasta turvalinjasta sekä tietoa lähtöportin läheisyyden kahviloista ja kaupoista. Kyseiseltä sivulta selviävät myös ajo-ohjeet ja pysäköintitiedot sekä matkalaukun pakkausohjeet.

Turva_2014_3Finavia on vuoden 2014 aikana lisännyt turvatarkastuskapasiteettiaan ja käytössä on kaikkiaan 23 tarkastuslinjaa. Uusin linjasto avattiin terminaalin 2 yläkertaan. Niiden laskennallinen kokonaiskapasiteetti on 4140 matkustajaa tunnissa. Lapsiperheille on myös tarjolla oma turvatarkastuslinja.

 Syyslomilta palaavat saattavat törmätä vilkkaimpina paluupäivinä sunnuntaisin 12., 19. ja 26. lokakuuta ruuhkaisiin matkatavara-auloihin.

Finavia: Varaa pysäköintipaikkasi Helsinki-Vantaalta

Finavia: Lähden lennolle –palvelu

Lue myös: