Tampere-Pirkkala hiljenee kiitotieremontin edetessä - lentoliikenne jatkuu elokuussa

EFTP_kylttiTampere-Pirkkalan lentoasemalla huhtikuussa käynnistyneet peruskorjaustyöt etenevät ja lentoliikenne keskeytyi kuukaudeksi 17. heinäkuuta alkaen. Mittavien peruskorjaustöiden aikana tehtävän kiitotien päällystämisen ajankohdaksi on määriteltiin lentoliikenteen hiljaisin ajankohta. Patria siirsi lentokouluksen Jämsän Halliin.

Huhtikuussa alkaneen remontin aikana käytössä on ollut lyhennetty kiitotie ja väliaikaiset lähestymismenetelmät. Nyt kiitotie kuitenkin sulkeutui kokonaan noin kuukaudeksi ja  päällystystyön odotetaan valmistuvan 12. elokuuta 2018.

Tampere-Pirkkalan lentosemalla toimiva Patria Pilot Training siirsi lentokoulutuksensa kiitotieremontin ajaksi Jämsän Halliin. Osa koulutuksessa olevista oppillaista on puolestaan teoriavaiheessa, jonka osalta toiminta jatkuu Pirkkalassa.

"Huhtikuussa käynnistyneiden töiden lähtökohtana on lentoliikenteen sujuvuus ja turvallisuus sekä ympäristövaikutusten vähentäminen. Saamme kentälle merkittäviä parannuksia sekä nykyisille toimijoille että tulevaisuuden tarpeisiin", sanoi lentoaseman päällikkö Mari Nurminen Finaviasta.

Tampere-Pirkkalan lentoasemalla tehdään peruskorjaustöitä eri puolilla lentoaseman liikennealueita eli asematasoilla, kiitotiellä ja rullaustiellä. Uudistustöitä tehdään kaikkiaan noin 330 000 neliömetrin suuruisella alueella, mikä vastaa lähes 50 jalkapallokenttää.

Peruskorjauksen aikana rakennetaan noin 150 metriä uutta rullaustietä, joka mahdollistaa paremman operoinnin mm. lentokouluille. Kiitotien käyttöastetta pyritään nostamaan myös leveämmillä kääntöpaikoilla ja samalla niiden kerrotaan mahdollistavan laajarunkokoneiden käytön aiempaa paremmin. Asematasoa laajennetaan noin 22 000 neliömetrillä.

Samalla parannetaan myös muuta infrastruktuuria. Finavia uusii hankkeen yhteydessä mm. ILS-mittarilähestymisjärjestelmän. Jäänestotoiminnan ympäristövaikutuksia vähennetään rakentamalla kaksi uutta glygolipumppaamoa ja tekemällä 8000 neliömetrin verran maaperäsuojauksia asematasolla.

Lentokentän valaistusta vaihtamalla rullaustien yli 150 valaisinta led-teknologiaan. Näin pystytään vähentämään ympäristökuormitusta. Valaisten vaihto on osa Finavian kiihdytettyä ilmasto-ohjelmaa, jonka tavoitteena on painaa Finavian lentoasemien päästöt nollaan.

Kehityshankkeen tavoitteena on nostaa lentokentän kapasiteettia ja varmistaa turvallinen liikennöinti myös lento-operaatioiden kasvaessa.

Tampere-Pirkkalan lentoasema avataan uudistettuna 13. elokuuta 2018, jolloin lennot käynnistyvät uudelleen päällystetyltä kiitotieltä. Finavia investoi nyt käynnissä olevaan kehityshankkeeseen 15 miljoonaa euroa.

Nyt käynnissä olevan kehitystyön lisäksi Finavia on satsannut muun muassa molempien terminaalien matkustajatilojen ja -palvelujen parantamiseen sekä ympäristövaikutusten vähentämiseen.

Lue myös: