Tampere-Pirkkalan lentoasema palkittiin Finavian Vuoden lentoasema -tunnustuksella

Pirkkala_TWRFinavia valitsi Tampere-Pirkkalan lentoaseman vuoden 2022 lentoasemaksi. Lentoaseman matkustajien asiakastyytyväisyys on ollut huippuluokkaa, jonka lisäksi aktiivinen yhteistyö alueen toimijoiden kanssa on mahdollistanut sujuvat yhteydet maailmalle liikennerakenteen muutoksista huolimatta.

Mari_Jani"Haluamme Finaviassa antaa Tampere-Pirkkalan lentoasemalle Vuoden lentoasema -tunnustuksen ennen kaikkea vahvasta sidosryhmäyhteistyöstä ja asiakaslähtöisestä toimintakulttuurista", sanoo Finavian lentoasemaverkoston johtaja Jani Jolkkonen.

Tampere-Pirkkalan lentoaseman pääoperaattori on nykyisin airBaltic, joka on panostanut alueelle voimakkaasti taloudellisesti ja kasvattaen reittitarjontaa. Liikennerakenne Tampere-Pirkkalassa muuttui vielä vuonna 2023, kun perinteiset lentoliikenneyhteydet Helsinki-Vantaalle vaihtuivat bussikuljetuksiin.

"Finavian lentoasemaverkoston asiakastyytyväisyysmittauksissa Tampere-Pirkkalan lentoasema on suoriutunut erittäin hyvin, ja saanut positiivista palautetta muun muassa turvatarkastuksesta ja pysäköintijärjestelyistä", kertoi Jolkkonen.

Pirkkala_Mari_Nurminen"Olen hyvin iloinen Tampere-Pirkkalan lentoaseman saamasta tunnustuksesta. Olemme tehneet paljon töitä lentoliikenteen kasvun ja sujuvan matkustajakokemuksen eteen ja sen seurauksena olemme tänä ja viime vuonna päässeet juhlimaan usean reitin avajaisia", kiitteli Tampere-Pirkkalan lentoasemapäällikkö Mari Nurminen. 

Tampere-Pirkkalan lentoasema on niin kutsuttu yhteistoimintakenttä, jota käytetään sekä siviili- että sotilasilmailuun. Lisäksi lentoasemalla on aktiivista lentokoulutustoimintaa.

Air Baltic EFTP 03082022Vuonna 2022 Tampere-Pirkkalan lentoaseman kautta matkusti 168 328 matkustajaa, joista 95 prosenttia oli kansainvälisten lentojen matkustajia. Kokonaisuudessaan Tampere-Pirkkalan lentoasemalla oli viime vuonna 23 454 lentoonlähtöä ja laskeutumista, joista kaupallisia lentoja oli 2 756.

Ennen pandemiaa eli vuonna 2019 Tampere-Pirkkalan kautta kulki kaikkiaan 222 390 matkustajaa. Tuolloin kaupallisia laskeutumisia oli hieman vuotta 2022 vähemmän eli 2494 kappaletta.

Finavian Vuoden 2021 lentoasema -tunnustuksen sai Kittilän lentoasema.

Lue myös: