Trafi avasi uuden verkkosivuston droneharrastajille

RPAS_ilmassaLiikenteen turvallisuusvirasto Trafi avasi miehittämättömän ilmailun eli ns. kamerakoptereiden ja muiden vastaavien laitteiden käyttäjille suunnatun verkkosivuston. Uusi Droneinfo.fi -sivusto tarjoaa tietoa mm. turvallisesta lennättämisestä, virallisista lennätyspaikoista ja ns. No Drone Zoneista eli kielletyistä lennätyspaikoista.

Lennokkiharrastajien lukumäärä on kasvanut Suomessa merkittävästi viime vuosien aikana ja syynä kasvuun ovat erityisesti juuri ns. kamerakopterit. Ilmailuharrastuksen aloittamiseksi tulee kuitenkin tietää mitä muuta on ilmassa ja mitkä asiat rajoittavat toimintaa.

Trafi_ABC_kokoTrafi panostaa sivustollaan helppoon tiedon saantiin ja muistuttaa, että kaikkien drone-lennättäjien on hyvä kiinnittää erityistä huomiota turvallisuuteen ja yksityisyydensuojaan liittyviin asioihin.

Palvelun sisältö on tarjolla suomen- ja englanninkielisenä.

Ammattilaisille suunnattu infosivusto säilyy Droneinfo.fi:n ohella ennallaan.

Trafi ei ole vielä toistaiseksi julkaissut odotettua RPAS-laitteille suunnattua mobiilisovellusta. Alunperin julkaisua odotettiin jo loppukesällä 2016. Syynä viiveisiin on Trafin johtavan asiantuntijan Jukka Hannolan mukaan ajantasaisen ilmailuinformaation vaikea saatavuus. FAA on julkaissut Yhdysvalloissa vastaavan B4UFLY-mobiilisovelluksen.

Trafi Droneinfo.fi

Lue myös: