Transaero Airlines tilaa Airbusilta neljä A380-lentokonetta

Venäjän toiseksi suurin lentoyhtiö Transaero Airlines on tehnyt aiesopimuksen Airbusin kanssa neljän A380-lentokoneen ostosta. Transaero on ensimmäinen venäläinen A380-asiakas. Yhtiö aikoo käyttää konetta Moskovasta lähtevillä vilkkailla pitkillä reiteillä.

”Transaero on tottunut laajarunkokoneiden lentäjä pitkillä reiteillä, ja olemme nyt valmiita A380:een. Olen varma, että tämän suuren kapasiteetin lentokoneen käyttö edistää Venäjän ilmailun ja etenkin lentokenttien infrastruktuurin kehittymistä. Matkustajille kone on vain uudenlainen kokemus”, Transaero Airlinesin pääjohtaja Olga Pleshakova sanoo.

”Näemme Venäjän markkinoilla potentiaalia A380-lentokoneelle. Alueen matkustajaliikenteen odotetaan kasvavan keskimäärin 5,6 prosenttia vuodessa seuraavan 20 vuoden ajan”, Airbusin asiakastoimintojen johtaja John Leahy toteaa.

Transaero A380-koneissa on kolme eri luokkaa ja tilaa noin 700 matkustajalle.

Transaero Airlines on toiminut marraskuusta 1991 lähtien. Yhtiöllä on tällä hetkellä yli 130 reittiä eri puolille maailmaa.

Airbus on saanut kaikkiaan 236 A380-tilausta 18 asiakkaalta. Koneita on toimitettu 59 kappaletta seitsemälle asiakkaalle.