Tutkimus: Norwegianin asiakastyytyväisyys on korkealla - Finnair jäi taakse

Norwegian_Minna_Canth

Norwegianin siivet kantavat - Suomessa Finnairin tulos jää norjalaisyhtiöstä, ja Ruotsissa ja Norjassa tämä päihittää SAS:n. Asiakastyytyväisyyttä mitattiin loka-marraskuussa sekä Suomessa että naapurimaissa Ruotsissa ja Norjassa.

 Suomessa EPSI Rating -tutkimuslaitoksen tekemässä asiakastyytyväisyysmittauksessa Norwegian päihitti suosiossa sekä Finnairin että Flyben. Ruotsissa ja Norjassa se valittiin vuoden suosituimmaksi lentoyhtiöksi.

Ruotsissa Norwegian nappasi tyytyväisyyskyselyn ykkössijan jo neljättä kertaa peräkkäin, raportoi Svenskt Kvalitetsindex, joka toteutti paikallisen tutkimuksen haastattelemalla puhelimitse 1 200 vastaajaa. Yhtiön palvelut saivat korkeamman arvosanan kuin esimerkiksi kilpaileva SAS.

 Suomessa Norwegianin "EPSI-indeksipistemäärä" oli 75, mikä tarkoittaa arvosanana hyvää tai erittäin hyvää.

 "Olemme tänäkin vuonna erittäin ylpeitä matkustajiemme luottamuslauseesta. Tutkimustuloksista voi päätellä, että asiakkaamme arvostavat laajaa reittivalikoimaamme, hyvää palvelua ja edullisia hintoja", sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

 Norwegian on ollut mukana Svenskt Kvalitetesindexin mittauksissa aina vuodesta 2010, jolloin lehtoyhtiöiden ja muiden henkilöliikennevälineiden käyttäjien asiakastyytyväisyyttä ryhdyttiin mittaamaan. Norwegian arvioitiin nyt neljättä kertaa lentoyhtiöksi, jolla on alan tyytyväisimmät asiakkaat. Vuosien 2010 ja 2011 tutkimuksissa mitattiin Norwegianin ulkomaanlentojen asiakastyytyväisyyttä kun taas viime vuonna mukana olivat myös kotimaanlennot.

 Kvalitetsindex-mittaus suoritetaan Ruotsissa vuosittain ja kohderyhmänä ovat yritysten kuluttaja-asiakkaat, jotka arvioivat mm. tuotelaatua, palvelutasoa ja hinta-laatusuhdetta. Yhteensä tutkimuksessa haastateltiin puhelimitse 1 200 vastaajaa, joiden ikä vaihteli 18:sta 79:ään. Suomalaisessa EPSI-tutkimuksessa vastaajia oli  500.

EPSI rating Finland tutkimus: Miten Finnair ja VR pärjäävät asiakastyytyväisyydessä naapurimaiden liikenneyhtiöihin verrattuna? (PDF-tiedosto)