USA:n lentoyhtiöt 390 miljoonan dollarin tulokseen

Yhdysvaltain lentoyhtiötä edustava Airlines for America (A4A) kertoi maan suurimpien lentoyhtiöiden tehneen yhteensä 390 miljoonan dollarin tuloksen vuonna 2011 eli alle sentin per sijoitettu dollari.

A4A:n mukaan toinen niukan voiton vuosi korostaa erityistarpeita kansalliselle lentoyhtiö toiminnalle ja se on nyt julkaissut oman näkemyksensä kansallisesta lentoyhtiö politiikasta. A4A:n mukaan muutoksia tarvitaan vakauttamaan kasvua ja pitämään tuottavuus kestävällä pohjalla. Tarkoitus olisi mahdollistaa hyvin palkatut työpaikat ilmailualalla, tarjota palveluita yhteiskunnalle ja kyetä investointeihin.

A4A:n mukaan kongressilla ja hallituksella on nyt hyvä mahdollisuus työskennellä yhdessä lentoyhtiöiden kanssa ja luoda pitkä aikavälin rakenteellisia muutoksia kattavalla kansallisella lentoyhtiö politiikalla.

A4A:n National Airline Policy-esityksen pääkohdat ovat verotaakan järkeistäminen, sillä lentolippujen verotus on jo alkoholia ja tupakkaa korkeammalla. Olemassaolevat säännökset ja määräykset olisi päivitettävä, sillä nykyisellään ne maksavat yhtiöille miljardeja vuodessa ja vievät kasvuedellytykset sekä mahdollisuuden luoda työpaikkoja.

Kansainvälisen kilpailukyvyn parantaminen ei onnistu ilman kansallista politiikkaa ja Yhdysvaltain yhtiöt menettävät jalansijaansa kilpailijoille kaikkialla maailmassa. Infrastuktuuria tulisi muuttaa kustannustehokkaampaan suuntaan, jotka toisivat välittömiä tuloksia lentoyhtiöille. Asia koskee niin lentomenetelmiä kuin odotusaikoja lentoasemilla.

Polttoaineen jatkuvat hinnannousut ja vaihtelut aiheuttavat alalla jälleen suurta huolta ja olisi keskityttävä etsimään keinoja joiden avulla voitaisiin hillitä keinottelua öljyn termiinimarkkinoilla. Myös vaihtoehtoisten polttoaineiden käyttöä tulisi vahvistaa tekemällä siitä kaupallisesti kannattavaa.