Uttilaisten Hai vie NH90-kopterit Ouluun

NH90_pvUtin Jääkärirykmentin Helikopteripataljoonan lentoharjoitus "Hai" järjestetään Oulun alueella 17. - 21. syyskuuta 2012. Viisi päivää kestävän harjoituksen aikana NH90-helikoptereilla harjoitellaan pelastus- ja pimeälentotoimintaa maalla ja merellä.

Hai-harjoitukseen osallistuu neljä NH90-kuljetushelikopteria, joilla on tavoitteena kerrata ja harjoitella merilento- ja pimeälentotoimintaa. Harjoittelu tapahtuu osittain yhteistyössä merivartioston ja meripelastusseurojen kanssa.

Lennot suuntautuvat Oulunsalon lentokentältä pääosin Kalajoki – Kemi väliselle merialueelle ja enintään 200 kilometrin säteelle Oulun kaupungista sisämaan puolelle. Lentotoimintaa on kaikkina vuorokauden aikoina, painottuen 10.00 – 02.00 väliselle ajalle.

Helikopterit lentävät osittain matalalla ja ne tekevät myös maastolaskuja. Taajaan asuttuja alueita pyritään välttämään. Mikäli helikopterien lentotoiminta aiheuttaa häiriötä esimerkiksi eläintiloilla, pyydetään ottamaan yhteyttä puhelinnumeroon 0299 417 198.

Vastaavasta harjoituksesta otetulla Perttu Karivalon kuvalla voitettiin viime vuonna Aviation Week & Space Technology -lehden arvostetun valokuvauskilpailun sotilasilmailusarja.

Lue myös:

Asutaan tässä pari km oulunsalon lentokentältä ja edessä on sitten kolmas yö kun pääsee vasta kahden maissa nukkumaan? Ei paljon mietitä tavallisten työssäkäyvien ihmisten elämää noiden harjoitusten suunnittelussa näköjään, aika suurelta alueelta valittaa ihmiset melusta ja esimerkiksi koti koirien sekoilemisesta yöllä noiden koptereiden takia. Enemmän yhteikuntavastuuta peliin, ei näin kertakaikkiaan voi toimia.