Vaasan lentoaseman uudistustyö etenee - matkustajia ilahduttaa uusi taideteos

Vaasa_AviatorSolaris_1Finavia on hankkinut uudistuvalle Vaasan lentoasemalle matkustajien ja vierailijoiden iloksi uuden taideteoksen. Muotoilija, kuvanveistäjä Stefan Lindforsin taideteos Aviator Solaris julkistettiin lentoasemalla 25. syyskuuta. Yli 10 metrinen ruostumattomasta teräksestä ja lasikuidusta työstetty veistos sijaitsee lentoaseman edustalla ja on kaikkien lentoasemalla vierailevien nähtävillä.

”Tapaamisemme Stefan Lindforsin kanssa innosti meitä lähtemään tähän yhteiseen projektiin. Olemme erittäin tyytyväisiä saadessamme nimekkään taiteilijan teoksen toivottamaan matkustajat tervetulleiksi Vaasaan”, iloitsee Vaasan lentoaseman päällikkö Mikko Komi.

 Finavia_Vaasa_Mikko_Komi_1Veistos sijaitsee Vaasan lentoaseman edustalla 10 metrin korkeudessa, jossa se on alttiina tuulelle. Teoksen runko on ruostumatonta ja mankeloitua teräsputkea, ja siipiosio värjätyllä hartsilla käsiteltyä lasikuitua.

”Ajatus teoksen synnylle lähti tuuliviiristä, tuuli antaa veistokselle elämän”, sanoo Stefan Lindfors.

Lindfors on tehnyt yhteistyötä Finavian kanssa aikaisemmin. Helsinki-Vantaan terminaali 2:ssa liitelee Lindforsin vuonna 1993 toteuttama teos ”Concorde”. Taideteoksen hankinta Vaasan lentoasemalle on osa Finavian ArtPort-konseptia.

Vaasa_AviatorSolaris_Stefan_LindforsArtPort-konsepti on Finavialle osa sen toimintaa vastuullisena yrityksenä. Se on hyvä tapa tuoda esille suomalaista osaamista sekä tarjota taiteilijoille mahdollisuus saada töitään esille sekä kotimaiselle että kansainväliselle yleisölle.

 Finavian lisäksi teoksen hankintaa on rahoittanut Veljekset Gröndahlin Säätiö. Säätiön hallituksen jäsen Juha Häkkinen on tyytyväinen, että Finavia on halunnut panostaa Vaasan seutuun myös taiteen muodossa.

”Taideteos kuvaa hyvin sitä energiaa, millä Vaasan seutu on lähdössä nousukiitoon. Lentoaseman käyttäjistä saamme puoli miljoonaa vuosittaista katsojaa taideteokselle, ” toteaa Juha Häkkinen, joka toimii myös Pohjanmaan kauppakamarin toimitusjohtajana.

 


Vaasan lentoaseman kehittämishanke päätökseen vuoden vaihteessa

 Finavia käynnisti yhdessä Vaasan kaupungin ja alueen seutukunnan kanssa Vaasan lentoaseman kehittämisen vuosi sitten. Tavoitteena on parantaa terminaalin toimivuutta ja palveluita, ja sitä kautta sujuvoittaa matkan tekoa. Matkatavarankäsittely on kokonaan uudistettu viime jouluna ja se toimii nyt nopeammin.

Terminaalin tilankäyttöä, myymäläpalveluita sekä turvatarkastusta on uudistettu vuoden mittaan. Lentoaseman uudistustyö saadaan päätökseen vuoden vaihteessa, jolloin myös uusi kahvila avautuu.

 Vaasalla on kehittyvänä lentokenttänä keskeinen merkitys Finavian lentoasemaverkostossa. Yhtiö haluaa kehittää lentoaseman toimintaa yhdessä Vaasan kaupungin kanssa, jotta kenttä tukisi alueen elinkeinoelämää mahdollisimman hyvin.