Vauhtia lentokoneiden viestinvälitykseen

OnAir_2Johtava uuden sukupolven verkkopääsyratkaisujen toimittaja Aruba Networks, Inc. esitteli uuden 802.11ac -lippulaivansa, joka on sopiva lentokonekäyttöön. Lufthansa Technik käyttää lentokoneissaan Aruba Networksin 802.11ac-laitteita.

Uusi laite tarjoaa ennennäkemättömät nopeudet ja entistä paremman sujuvuuden tukiasemien välillä siirtymiseen. Aruba Networksin uusi laite on helppo konfiguroida lentoyhtiön käyttöön IFE-matkustamoviihde- ja yhteys-järjestelmissä.

"Yhtenä maailman ensimmäisistä lentokoneisiin sopivista 802.11ac-laitteista Aruban ratkaisu tarjoaa lentomatkustajille mahdollisuuden nettiselailuun, reaaliaikaiseen kommunikointiin, videoiden suoratoistoon, ostosten tekoon ja muihin verkkopalveluihin lennon aikana", sanoo Lufthansa Technikin innovaatioyksikön johtaja Andrew Muirhead.

Ratkaisu tarjoaa lentoyhtöille mahdollisuuden nopeisiin lennonaikaisin Wi-Fi-yhteyksiin ja se on ensimmäinen lentokonekäyttöön sopiva Gigabit Wi-Fi-standardin (802.11ac, 1.3 Gbps) mukainen laite.

Aruba_1WAP-laite on pakattu ilmatiiviiseen ARINC-hyllyyn asennettavaan kuoreen, joka sisältää kolme (3 x 3 MIMO antenna array) antennia.

Uusi ratkaisu mahdollistaa nopeamman videon suoratoiston ja matkustamossa tarjottavan internet-yhteyden, joka pystyy käsittelemään suuremman määrän mobiililaitteita.

Uusi WAP-teknologia on erityisen sopiva uuden sukupolven lentokoneisiin kuten Boeing 787 ja Airbus A350 XWB. Lufthansa Technik Wireless Access Point on saatavailla vuoden 2014 ensimmäisen neljänneksen aikana.

Finnair ja palveluntarjoaja OnAir tarjosivat yhdessä Airbus A330-koneessa internet-palveluita koekäyttöjaksolla keväällä 2013.

Lue myös:
Finnair ja OnAir aloittivat internet-palveluiden tarjoamisen koekäyttöjaksolla