Venäjän presidentin vierailu tuo ilmatilarajoituksia Savonlinnaan

Savonlinna_EFR365Venäjän presidentti Vladimir Putinin Suomen-vierailu rajoittaa ilmailua koko Savonlinnan lentotiedotusvyöhykkeellä aikavälillä 27. -28 heinäkuuta. Myös vierailuun liittymättömien ilma-alusten paikoitus Savonlinnan asematasolla on kielletty alueen ollessa aktiivinen.

Savonlinnan lentotiedotusvyöhykkeelle muodostetava tilapäinen rajoitusalue EFR365 Savonlinna. Se on voimassa 27. heinäkuuta kello 0700 - 28. heinäkuuta kello 11.00 saakka. Ilmatilankäyttö on rajoitettua maan pinnasta aina lentopinnalle 95 saakka eli noin kolmen kilometrin korkeuteen. Sen yläpuolinen ilmatila on valvottua ilmatilaa.

 Ilmailu alueella vaatii erillisen luvan, joita myönnetään vain erityisestä syystä. Rajoitus ei koske sotilas-, rajavartio-, poliisi-, tulli-, merenkulku- ja ilmailuviranomaisia eikä
 palo- ja pelastustointa hoitavia viranomaisia tai heidän määräämiään lentoja.

Venäjän presidentti Putin tapaa Suomessa presidentti Sauli Niinistön. Tapaamisen viralliset keskustelut käydään Hotelli Punkaharjussa. Vierailun valmistelu on tuonut Lappeenrannan lentokentälle useita venäläiskoneita.