Vilkas Helsinki-Vantaa ja unimunat jälleen lentoasemanukkujien kärkisijoilla

Unimuna_2016_1Verkkomatkatoimista Expedia ja FLIO listasivat maailman parhaat nukkumiseen soveltuvat lentoasemat. Viiden parhaan joukkoon nousi myös Helsinki-Vantaa ja sen maailmaa valloittavat unimunat. Pitkän välilaskuajan voi hyödyntää maailmalla nukkuen unimunan lisäksi vaikka matkustajakoneesta tehdyssä hotellissa.

Parhaimpin nukkuvien lentoasemien listauksen perinteisempiä kohteita edustivat Madridin lentoaseman terminaalin Air Rooms ja Pariisin Charles de Gaullen Sheraton sekä Lontoon Gatwickin Bloc hotellit.

Relax_HK_6Erikoisempia kohteita Expedian listauksessa olivat Helsinki-Vantaa terminaalin unimunat, jotka esiteltiin jo syksyllä 2013 avautuneen lentomatkustajan levähdyspaikkahankkeen yhteydessä.

Nykyisin unimunat sijaitsevat lähtöportin 31 läheisyydessä. Kotimaisten kielten keskus valitsi unimunan kuukauden sanaksi lokakuussa 2015.

Unimuna_2016_2Toinen erikoisempi kohde on Tukholman Arlandan lentokentän laidalla sijaitseva JumboStay-hotelli. Kyseessä on jo vuonna 2008 JumboHostel-nimellä avattu Boeing 747 -koneeseen rakennettu hotelli.

Sen paras huone on parisängyllä varustettu ohjaamo. Koneen siivelle on rakennettu näköalatasanne, josta aukeaa näkymät Arlandan lentokentälle. Lentoposti.fi totesi majoituksen toimivaksi keväällä 2009.