Berliinin ja Hampurin lentoasemilla lakko 24.4. - Finnair perunut jo neljä Berliinistä lähtevää lentoa

BER_sisaantulo(Päivittynyt 24.4. klo 10.08) Matkustajaliikenne Berliinin Brandenburgin lentoasemalla pysähtyy maanantaina 24. huhtikuuta, kun turvatarkastajat lakkoilevat. Tämä tarkoittaa, että Berliinistä lähtevät lennot on peruttu, mutta sen lisäksi vaikutukset saattavat koskea myös saapuvia lentoja. Maanantainen lakko on laajentunut Berliinin lisäksi myös Hampuriin. Finnair on perunut maanantailta neljä Berliinistä lähtevää lentoaan. Lakoilla saattaa olla vaikutuksia myös Finnairin Hampurin lentoihin.

Ver.di-liittoon (Vereinte Dienstleistungsgewerkschaft) kuuluvat turvatarkastajat ovat lakossa Berliinin Brandenburgin Willy Brandtin lentoasemalla maanantaina 24. huhtikuuta 2023. Kyseessä on jatkoa pitkäaikaisella palkkakiistalle. Lakko alkaa maantaiaamulla kello 03.30 paikallista aikaa ja kestää aina puolille öin saakka.

Finnair on perunut maanantailta neljä Berliini-Helsinki -lentoa ja yhden Helsinki-Berliini -lennon. Myös Eurowings on perunut maanantaisen lentonsa Berliinistä Helsinki-Vantaalle.

Berliinin lisäksi maanantaina lakko on laajentunut koskemaan myös Hampurin lentoasemalta lähteviä matkustajalentoja. Myös sillä saattaa olla vaikutuksia lentoyhteyksissä Suomeen.

Vastaava lakko oli 20.-21. huhtikuuta Hampurissa, jonka seurauksena mm. Finnair perui neljä paluulentoa Hampurista Helsinki-Vantaalle. Menolennoilla oli matkustajia ja paluulennot lennettiin tyhjinä. Tuolloinen lakko koski Hampurin lisäksi myös Düsseldorfin, Köln-Bonnin ja Stutgartin lentoasemia. Lentoja peruttiin kaikkiaan yli 700.

Päivitys 24.4. kello 10.08: Lisätty tieto lakon laajenemisesta Hampuriin.

Lue myös: