Viron valtio neuvottelee Jettimen omistajan kanssa Nordicaa ja Xfly:ta koskevista kaupoista

ES-ATB_130320Viron valtion omistuksessa olevan Nordican tulevaisuus on ollut pitkään vaakalaudalla ja sopimuksen päättyminen SAS:n ja Nordican tytäryhtiö Xflyn välillä ei ainakaan helpottanut tilannetta. Nyt tanskalainen Lars Thuesen, joka omistaa Jettimen neuvottelee Viron valtion kanssa lentoyhtiöt omistavan Nordic Aviation Groupin hankkimisesta omistukseensa ja on jättänyt ostotarjouksen yhtiöstä.

Lars Thuesen on jättänyt tarjouksen Nordic Aviation Groupin ostamiseksi ja yhtiön toimintojen turvaamiseksi. Kyseessä on merkittävä ja positiivinen askel Nordic Aviation Groupille yhtiön tulevaisuuden osalta sekä markkina-aseman vahvistamisessa. Thuesen on erikoistunut toimimaan ACMI-markkinoilla (aircraft, crew, maintenance and insurance) ja kehittämään operatiivista toimintaa.

Nordican ja Xflyn laivastossa on yksi Airbus A320-kone, joka lentää wetlease-sopimuksella Bamboo Airwaysille, kuusi ATR 72-600 -konetta ja kahdeksan Bombardier CJR900 -konetta. Näistä neljä ATR- ja seitsemän CRJ-konetta lensi wetlease-sopimuksella SAS:lle. Yksi CRJ on vuokrattu Widerøelle.

Valtaosa koneista oli siis kiinni SAS:n lennoissa ja nyt SAS:n siirtäessä syöttöliikenteen BRA:n lennettäväksi on Nordicalla paljon tarjolla olevaa kapasiteettia. Ilman uutta sopimusta toisen lentoyhtiön kanssa voi tilanne ajautua nopeallakin aikataululla kohti maksukyvyttömyyttä.

ES-ACE_211118Nordican kerrotaan kuitenkin olevan hyvissä asemissa uuden sopimuksen löytämisessä. Monet lentoyhtiöt tarvitsevat lisäkapasiteettia lentokysynnän pysyessä korkealla. Uusien lentokoneiden hankinta kestää pitkään ja uusissa konetyypeissä on edelleen ns. lastentauteja.

Nordic Aviation Group on saanut ostotarjouksen Thuesenilta, mutta sopimusta ei ole solmittu. Neuvotteluiden osalta kerrotaan olevan kyse enemmänkin viikoista kuin kuukausista.

Lue myös: