Vueling palauttaa lentoyhteyden Helsingin ja Barcelonan välille kesäkuussa 2021

Vueling_A320_Vueling_take_offLentoyhteydet Suomesta Espanjaan kohentuvat kesäkuussa 2021, kun Vueling palauttaa lennot Helsinki-Vantaan ja Barcelonan välille. Toistaiseksi Suomesta on tarjolla ainoastaan Finnairin lentoja Malagaan.


Vueling palauttaa lentoyhteydet Helsinki-Vantaan ja Barcelonan välille 1. kesäkuuta 2021 alkaen. Reittiä lennetään ensivaiheessa kerran viikossa Airbus-kapearunkokoneilla ja lentopäivä on tiistai. Lennot ovat jo myynnissä yhtiön lippukaupassa. Esillä on ollut myös toinen viikkovuoro, joka lennettäisiin sunnuntaisin.

Vueling kuuluu lentoyhtiöryhmittymä IAG:hen. Vueling on lentänyt Helsinki-Barcelona -reitillä viimeksi lokakuussa 2019. Ennen reittiyhteyden keskeytymistä sitä lennettiin ympärivuotisena.

Toistaiseksi ainoastaan Finnair tarjoaa lentoja Suomesta Espanjaan ja kohteena on Malaga, jonne on lentoja kerran viikossa. Finnair myy lippuja huhti- ja toukokuun osalta jo kolmelle viikkovuorolle ja kesäkuussa tarjolla on lippuja jo seitsemälle viikkovuorolle.

Lentoyhtiöiden myymät liput eivät kuitenkaan välttämättä tarkoita, että lennot toteutuvat. Matkustajamäärän jäädessä alhaiseksi saatetaan lentoja esimerkiksi yhdistää. Matkustuskysynnän odotetaan kuitenkin kasvavan kovaa vauhtia rokoteohjelmien edistymisen myötä. Tällöin myös lentotarjonta paranee.