Boeing Dream Tour Oslo (osa 1)

DreamTour_1Boeing lensi uuden 787-8 Dreamlinerinsa vierailulle Osloon toukokuun 1.-4. päivän ajaksi. Amerikkalaisvalmistaja esittelee uutta konetyyppiään Dream Tourilla ympäri maailman. Käynnissä olevan Dream Tourin kuudennen osan jälkeen koneeseen on tutustunut arviolta 57 000 henkeä ja matkamaileja jää taakse jo lähes 100 000. Oslosta Dreamliner jatkaa Italian Tarantoon, jonka jälkeen kone palaa takaisin Yhdysvaltoihin.

DreamTour_2Dream Tourin koneyksilö on koelento-ohjelmaan osallistunut ZA003, joka on nyt varustettu esittelemään 787 Dreamlinerin vakio-ominaisuuksia ja piirteitä.

Boeing esittelee Dreamlineria Oslossa yhdessä Norwegianin kanssa, joka on laajentamassa kaukoliikenteeseen kuudella 787-koneella. Yhtiö vastaanottaa ensimmäisen koneensa vuoden 2013 ensimmäisen neljänneksen aikana. Norwegian neuvottelee parhaillaan lisäkoneiden hankinnasta kaukoliikenteensä tarpeisiin.DreamTour_11

Boeingin mukaan Dreamliner on odotettu "game changer", joka muuttaa ilmailualaa kohti uutta suuntaa.

Dreamliner on valmistettu yli 50 prosenttisesti komposiitista ja sen luvataan tuovan suuret säästöt lentoyhtiöille ja uudenlaista mukavuutta matkustajille. Uuden komposiittirakenteen myötä huoltokustannukset laskevat, kun metallin väsyminen on jäänyt pois ja hydrauliikka- sekä vuodatusjärjestelmiä on korvattu sähköjärjestelmin. 

Dreamliner tuo jopa 20 DreamTour_3prosentin polttoainesäästöt vastaavaan nykyiseen konetyyppiin verrattuna. Pienemmät polttoainekustannukset tuovat säästöjä myös päästöjen osalta ja  koneen luvataan olevan äänijalanjäljeltäänkin 60 prosenttia metallista lentokonetta hiljaisempi.

Dreamlinerin maksimi lentoonlähtöpaino on 227 903 kg ja maksimikantama on 8200 nm. Kolmessa luokassa konetyyppi kuljettaa 242 matkustajaa 0,85M matkanopeudella Lontoosta Australian Perthiin tai Chilen Santiagoon.

Dreamliner on sertifioitu jopa 375 matkustajalla yhden luokan versiossa. Ruuman tilavuus on 124,6 kuutiometriä ja eturuumaan mahtuu viisi pallettia ja takaruumaan 12 LD-3 konttia.


DreamTour_4DreamTour_5DreamTour_7DreamTour_6DreamTour_8DreamTour_9

DreamTour_10DreamTour_12