Finnair vaihtoi ylleen mukavamman Marimekon Unikko-kuosin

Unikko_1Finnair ja Marimekko lennättävät yhteistyössä maailman taivailla Airbus A340 -konetta, joka on maalattu Maija Isolan vuonna 1964 suunnittelemaan, maailmallakin laajalti tunnettuun Unikko-kuosiin. OH-LQD jatkaa siten suomalaisten menestysten esittelyä. Edellisen ulkoasun teemana oli Rovion megasuosittu Angry Birds -peli.

Unikko_3Perinteikkäiden suomalaisyhtiöiden Finnairin ja Marimekon yhteistyötä on ounasteltu jo pitkään. Nyt molemmat brändit saavat erinomaista näkyvyyttä erityisesti Aasiassa.

Virallisesti Airbusin uusi maalauskaavio julkistetaan 27. lokakuuta Kiinassa Shanghain Radical Design Week -tapahtumassa.

Unikko_2Maija Isola suunnitteli Unikko-kuosin Marimekolle jo vuonna 1964. Sen ajanmukaisti 90-luvulla Isolan tytär Kristiina. Unikko-kuosi on erittäin suosittu meillä ja maailmalla etenkin pinkkinä versiona. Unikkoa on alkuperäisen kankaan ohella hyödynnetty vuosien varrella mitä erilaisimmissa yhteyksissä kumisaappaista kattiloihin.

Unikko_4Finnair on myös julkistanut kilpailun, jossa arvaamalla A340 -koneen erikoismaalauksen Marimekon Unikko -kukkien määrän voi voittaa kaksi lippua mihin tahansa yhtiön kohteeseen. Kisa ratkeaa Shanghain Radical Design Week -tapahtumassa.

 

Lentoposti.fi kertoi Unikko-koneesta viime torstaina: Puetaanko Finnairin A340-laajarunkokone seuraavaksi Marimekon Unikkoon?

Ensimmäiset spotterikuvat Unikko-Airbusista netissä

Finnairin kilpailu netissä: We've slipped into something little more comfortable

Videolla kone tuodaan ulos hallista: YouTube

Radical Design Weekin nettisivut

Unikko_5Unikko_6