99-vuotias lentokonevalmistaja Boeing sai uuden toimitusjohtajan yhtiön sisältä

Muilenberg_Boeing_CEOEnsi vuonna 100-vuotisjuhliaan viettävä amerikkalainen lentokonevalmistaja Boeing sai historiansa kymmenennen toimitusjohtajan. Perinteikkään yhtiön uudeksi johtajaksi nostettiin aiemmin Boeingin kaupallisena johtajana toiminut Dennis A. Muilenburg.

51-vuotias ja Boeingilla jo 30 vuotta työskennellyt Muilenberg nousee Boeingin johtoon yhtiötä kymmenen vuotta vetäneen  W. James (Jim) McNerney, Jr:n jälkeen. Hän aloittaa toimessaan 1. heinäkuuta. Sujuvan siirtymisen varmistamiseksi entinen toimitusjohtaja jatkaa Boeingin palveluksessa eläkkeelle lähtöönsä saakka helmikuun 2016 loppuun asti. Uusi toimitusjohtaja nostetaan myös yhtiön hallituksen jäseneksi.

Boeingin hallitukseen vuonna 2001 nostettu McNerney jatkaa yhä yhtiön hallituksen puheenjohtajana ja myös nykyinen varapuheenjohtaja Ray Conner jatkaa toimessaan. Conner on myös jatkossakin Boeingin kaupallisen liikennekoneyksikön johtaja. Hän tulee työskentelemään yhdessä Muilenbergin kanssa yhtiön prosessien kehittämiseksi sekä uusien liiketoimintatapojen ja tehokkuusparannusten käyttöönottamiseksi.

Dennis A. Muilenburg aloitti Boeingin insinööriharjoittelijana Seattlessa vuonna 1985. Hänellä on lentokoneinsinöörin tutkinto Iowan yliopistosta sekä maisterin tutkinto lentotekniikasta ja astronautiikasta Washingtonin yliopistosta.

Hän on ollut mukana monissa Boeingin hankkeissa mukaanlukin ylisoonisen siviilimatkustajakoneen kehittämisessä, F-22-, Laser-ase- ja Condos-tunnistuskoneprojekteissa.